Meštani Krivelja zvižducima dočekali direktora "Ziđina" 1Foto: Screenshot Dragan Ćosić

Zvižducima i povicima “ua”, meštani Krivelj i naselja Brezonik, dočekali su danas prvog čoveka kompanije Ziđin. On se nalazi u poseti rudika u Boru. Dok je kolona automobile prolazila, meštani su negodovali.

Brojni video snimci po društvenim mrežama prikazuju kako su se meštani ugroženih sela okupili kraj zaobilaznice nedaleko od Flotacije rudnika bakra Veliki Krivelj, kako bi sačekali direktora kompanije i razgovarali sa njim o problemima sa kojima se susreću.

“Prenesite generalnom direktoru, ili će biti uslova za život ili vi ne možete više da radite. Od 2018. godine dobili su hiljadu poziva da dođu na zborove koje smo organizovali i nikada se nisu odazvali”- poručila je Snežana Živković, iz Saveta Mesne zajednice Krivelj.

Ona je takođe poručila da meštani upućuju poslednji poziv menadžmentu Ziđina da se odazovu na zbor koji je zakazan za 15. Februar ili će kako ona kaže “u suprotnom biti problema”.

Meštani su na skupu rekli da Ziđin radi bez dozvole i da im smeta konstantno miniranje u toku noći. Još su kazali i to da se ovde ne poštuje Ustav Srbije i da je cela infrastruktura uništena zbog rudarenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari