Meštani Krnjače ponovo danas blokirali Zrenjaninski put 1Foto: FoNet/M. Dragoslavić

Meštani Krnjače danas su ponovo blokirali Zrenjaninski put, u znak protesta što izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava još nije počela.

Učesnici skupa su nosili veliku šetalicu sa napisom „Naselje bez kanalizacije“ i nekoliko transparenata na kojima je pisalo „Kanilizacija šarena laža“.

Meštanin Krnjače Dragomir Stanković rekao je FoNetu da ne veruju nedavnom obećanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će najkasnije za tri meseci naći izvođača za izgradnju kanalizacione mreže

„Prvo obećanje za rešenje ovog višedecenijskog problema Vučić je dao još 2019. godine, kada je bio u Kotežu dok je celo naselje bilo poplavljeno fekalijama koje su se izlile“, kazao je Stanković.

To obećanje, dodao je, do danas nije ispunjeno i zbog toga nemamo razloga da verujemo u njegova nova obećanja.

Stanković je naglasio da je tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zajedno sa bivšim predsednikom Opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, svojevremeno otvorio radove na izgradnji kanalizacione mreže, ali se ispostavilo da je to bilo samo predizborno obećanje.

„Ponovno otvaranje radova na kanalizacionoj mreži desilo se 2022. godine, ali samo za potrebe slikanja sa tadašnjim ministrom Tomislavom Momirovićem“, istakao je Stanković.

Okupljeni građani su najavili da će 12. aprila otići kod predsednika Opštine Palilula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari