Meštani Prijevora treći dan bez vode zbog havarije na izgradnji autoputa Preljina-Požega 1Foto: Pixabay/ Michael Gaida

Meštani sela Prijevor kod Čačka saopštili su danas da već treći dan nemaju vodu zbog havarije koja se dogodila kada je presečena cev prilikom izgradnje deonoce autoputa Preljina-Požega i da niko od nadležnih gradskh institucija „ne reaguje“.

„U određenim delovima Prijevora nema vode, nevezano za restrikcije vec treci dan. Danas je neko od meštana sasvim slučajno video da je opet (već treći put) došlo do havarije – izvođači na auto-putu su presekli vodovodnu cev. Kvar nije prijavljen od strane izvođača nadležnima, a nastalo jezero su danas počeli da zatrpavaju“, navodi se u saopštenju koje su meštani Prijevora dostavili medijima.

U saopštenju se dodaje da prema njihovim informacijama na celoj lokaciji vodovodna mreža nije ni ucrtana u katastar vodova, odnosno javno preduzeće ne zna kuda sve prolaze instalacije.

„Jedno od pitanja se nameće – da li je to moglo biti rešeno od strane nadleznih pre početka izvođenja radova na auto-putu, jer se za ovaj problem sigurno moralo znati“, navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari