Meštani sela Omoljica najavili protest: Bune se protiv odluke Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje da ne da saglasnost za izbor direktora lokalne osnovne škole 1Učionica Foto: EPA-EFE/MARCIN BIELECKI

Meštani sela Omoljica, u blizini Pančeva, najavili danas da će sutra organizovati protest zbog odluke Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje da ne da saglasnost za izbor Vladimira Ristića za direktora Osnovne škole „Dositej Obradović“ u tom mestu.

U saopštenju se navodi da je škola u skladu sa zakonom u oktobru prošle godine raspisala konkurs za izbor direktora i da je dosadašnji direktor Vladimir Ristić dobio ogromnu podršku kolektiva i Školskog odbora.

Dodaje se da je iz Pokrajinskog sekretarijata stigao odgovor da ne postoji saglasnost za izbor Ristića i da je određen je vršilac dužnosti direktora, nakon čega je ministar prosvete Branko Ružić odlučio da se konkurs ponovi.

Kako je FoNetu izjavio Ristić, za vršioca dužnosti direktora je imenovana Danijela Ivanovski, koja je stručni saradnik u osnovnim školama u Kačarevu i Jabuci.

Ristić je direktor Osnovne škole u Omoljici bio u dva mandata, a pre toga je 13 godina radio kao nastavnik fizičkog vaspitanja u toj školi.

On je naveo da je 26. oktobra prošle godine 50 članova kolektiva glasalo za njegov reizbor, dva su bila protiv, a četiri glasa su bila nevažeća. Dva dana kasnije podržalo ga je i šest od devet članova Školskog odbora.

„Iz Ministarstva prosvete su naveli da je formalni razlog za nephvatanje moje kandidature to što nemam licencu za funkciju direktora, ali to nije eliminacioni uslov, što potvrđuje i postavljanje Danijele Ivanovski, koja ne poseduje ni licencu, ni obuku za direktora“, rekao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari