Migranti u Srbiju kod Preševa ulaze ilegalno bez zdravstvene kontrole

Ostavite komentar


  1. Nemogu se zdrastveno kontrolisati ilegalni migranti ali se mogu zaustaviti da neudju u Srbiju pojacanom kontrolom i vecim angazovanjem milicije i vojske,ako sad nije vreme da ih spracimo da ilegalno ulaze onda neznam kad ce biti.

  2. I šta ćemo sad- gde se ovde gubi granica između globalnog humanizma i nacionalnog mazohizma? Očigledno je da EU (pot)plaća Srbiju da skladišti višak „migranata“, naročito onih za EU nepodobnih. Takođe je očigledno da naš predsednik nema nameru da zatvori granicu (granicu, ne legalne granične prelaze) za ilegalne „migrante“ i kriminalne elemente, po uzoru na Bugarsku, Mađarsku i Hrvatsku. Ovde sad više nije u pitanju da li će jedan deo migranata terorisati i pljačkati lokalno stanovništvo, uglavnom u graničnim područjima- Već je u pitanju da li će se zbog zdravstveno rizičnih „migranata“, opasne i zarazne bolesti širiti mnogo brže, nego uz rigoroznu i potpunu zdravstvenu kontrolu stranaca i povratnika koji ulaze u našu zemlju- koja u ovom trenutku ne postoji. Koronavirus neće „napasti“ samo Savamalu, Šid, Suboticu idr,, već će se veoma komotno proširiti i na Dedinje, i druge „plave zone“ u kojima žive nedodoriljivi i oni kojima su „ženine tetke kupile luksuzne stanove“… Mika

Ostavite komentar


Društvo

NDNV: Iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića stoji Srpska napredna stranka 10

NDNV: Iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića stoji Srpska napredna stranka

Ako je iko i sumnjao da iza kampanje linča, stotina pretnji smrću i hiljada šovinističkih uvreda koje su izrečene na račun programskog direktora NDNV-a i univerzitetskog profesora Dinka Gruhonjića, kojem je ugrožena elementarna fizička bezbednost, kao i njegovoj porodici, stoji Srpska napredna stranka, današnje saopštenje te partije je to potvrdilo, saopštavaju iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.