Mihajlović: Istraga o nesreći u rudniku "Soko" u toku, javnost će biti obaveštena o rezultatima 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je Novom Pazaru da je istraga o uzrocima nesreće u rudniku „Soko“, u kojoj je stradalo osam rudara, u toku i da će javnost biti obaveštena o rezultatima istrage, saopštilo je ministarstvo.

„Prvi preliminarni rezultat istrage i izveštaj očekujemo u narednih desetak dana. Rudarska inspekcija, tužilaštvo i policija rade svoj posao. Govorimo o tome da je stradalo osmoro ljudi, povređeno 20 i najvažnije je da sve bude urađeno temeljno. Kada budemo imali rezultate, sve će biti javno. To je i poruka svima – ništa neće ostati sa strane, ništa neće biti sklonjeno“, rekla je ona u Novom Pazaru, odgovarajući na pitanja novinara o tome da se u medijima pojavljuju različite informacije o nesreći i o istrazi.

Mihajlović je pojasnila da će rudarski inspektor koji na licu mesta ispituje uzroke ove rudarske nesreće, u skladu sa zakonskom obavezom, podneti tužiocu izveštaj sa mišljenjem o uzrocima nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari