Mihajlović: Raste broj kovid pozitivnih trudnica, mislim da su se opustile 1Foto: Pixabay /Greyerbaby

Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ Slađana Mihajlović rekla je gostujući na RTS da raste broj kovid pozitivnih trudnica koje razvijaju sve teže kliničke slike.

Kako je istakla doktorka Slađana Mihajlović, nastavlja borba protiv korona virusa, a u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ trenutno se nalazi šest kovid pozitivnih pacijentkinja, prenosi RTS.

„Od početka godine rođeno je 25 zdravih beba od kovid pozitivnih mama. Tokom prošle godine smo ih imali 177, tako da raste broj kovid pozitivnih trudnica, što je veoma zabrinjavajuće“, rekla je Mihajlović i dodala da su trudnice dosta ugroženije u odnosu na prvi i drugi talas epidemije.

„Mislim da su se opustile i da ih je lepo vreme izmamilo napolje i po kafićima. Teže su kliničke slike neminovno. Kod nas leže samo trudnice kojima je potrebna terapija kiseonikom i instravenska“, objasnila je načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović.

Ona je navela da se kovid pozitivne trudnice sa blažim simptomima pregledaju u kovid ambulantama po Beogradu.

„I mi imamo kovid ambulantu za trudnice, ordinira im se terapija i kontrolišu se. U slučaju da je za hospitalizaciju, onda se prima na bolničko lečenje“, rekla je Mihajlović i istakla da svako treba da radi svoj posao i da svi oko trudnica treba da se vakcinišu i da se čuvaju.

„Poštovanje mera je broj jedan. Kada se razbole i kada dođu kod nas, već su nešto propustili i napravili grešku“, navela je doktorka i kazala da se između 24. i 34. nedelje trudnoće javlja najteža klinička slika kod kovid pozitivnih trudnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.