Mihajlovićeva: Odgovornost za nesreću u Nišu individualna

Ostavite komentar


  1. a obezbediti sve pružne prelaze branicima u Srbiji nije nikakva investicija. Dovoljno je samo da se poštuje Zakon o javnim nabavkama, da memorandumi o saradnji ne prerastaju u ugovore, da se ne bacaju pare na loše projekte i nesavestan nadzor, da se sankcionišu neodgovorni naručioci posla i eto para koliko želiš za branike i ostalu neophodnu signalizaciju. Da je na pružnom prelazu bilo branika ne bi razgovor mobilnim nesavesnog vozača, ako ga je bilo, doveo do ovakve nesreće. Prema tome, srećo naša, ljudski faktor je i te kako u pitanju i tu se nas dve slažemo, samo nam strelice idu u suprotnim smerovima.

  2. Gradi bre ti puteve najpametnija Ministarka u regionu sta te briga za pruge za to su krivi oni zuti plavi zeleni za sve su oni krivi ti i ona lopurda drobnjak samo pakujte u koferce lovu i pravac u kassel. Joj Drzavo a vi sudije i policijo sram da vas Bude nesmete bre da gonite te propasti.

  3. Prelaz nije imao rampu. Koliko je para baceno na ovaj ulicni kiceraj mogli su se svi prelazi u Srbiji obezbediti rampama i to visestruko. A korupcija za kiceraj (sns marketing) vaska obaska. I dokle cemo vise gledati svako malo ovu nafarbanu frizerku kako optuzuje drugoga za beskrajne brljotine iz domena vlastitog ministarstva?

  4. Da je ovo pravna država prva koja bi krivično odgovarala za ovu strašnu nesreću bila bi upravo mihajlovićeva. U 21. veku nemamo valjano i propisno obezbeđene pružne prelaze jer se budžetski novac potkrada i niko od nadležnih ne vodi brigu o bezbednosti građana. Ministarkina i vučićeva deca se ne voze autobusima u škoku,pa zašto bi oni brinuli !?
    Očekujem sad i sveznajućeg,prepodobnog i prepoštenog velikog vođu da i ovaj javašluk njegovog kriminalnog,duboko odnarođenog režima pravda nekom glupošću kako ni u Evropi pružni prelazi nisu propisno i valjano obezbeđeni, i kako se tamo još češće i masovnije dešavaju ovakve nesreće.Nešto poput onog, dosad neviđenog idiotizma kojim je pokušao da opravda pogibiju radnika u BG na vodi, kad je,ne trepnuvši, izvalio stupidnu laž kako u „SAD na svakih 10 sekundi gine perač prozora“. Samo u „prokletoj avliji“ zvanoj Srbija narod gine zbog pohlepne,bahate,
    nemilosrdne i neodgovorne vlasti koja rasipa naš novac na jarbole,jelke,novogodišnje rasvete,fontane,kupuje medije kako bi nas uspešnije lagala i trovala,plaća savete tonija blera i donira bilija klintona,a NEMA novca da postavi zaštitne rampe na pružne prelaze!!! Nesposobna i bahata ministarka,kao i njeni nestručni,neodgovorni i neobrazovani saradnici prvenstveni su krivci za ovakve nesreće,a tek onda ljudski faktor.
    Isto tako ova „prokleta avlija“ NEMA novca za lečenje svoje bolesne dece,pa smo prinuđeni da to činimo SMS porukama. Ali,u „prokletoj avliji“ zvana Srbija, IMA na pretek novca za acu lukasa i udovicu kriminalca ražnatovića. A vi samo ćutite,blejite kao ovce i dalje,nemojte slučajno neko da pisne,upotrebi mozak,traži svoja prava ili digne glas protiv zla,pljačke,
    neznanja i nepravde. Ćutite i čekajte svoj red na nekom neuređenom i neobezbeđenom pružnom prelazu,neku svoju udarnu rupu na autoputu,nemar ili nemoć lekara da vam pomogne u raspalim bolnicama,neku bombu ispod džipa kriminalca čija ćete kolateralna žrtva biti zbog sprege kriminalaca s policijom i vlastima,čekajte batinaše iz SNS jurišnih odreda da vam upadnu u kuću ili vam razbiju glavu na ulici,… Samo strpljivo čekajte i ne brinite da u „prokletoj avliji“ neće doći i na vas red!
    Saučešće porodicama nastradalih u ovoj tragediji,ali šta to
    sad vredi !?
    Znam da utehe nema.

  5. Koja monstruozna drskost da kaze: „Ne moze svuda rampa“! Da je rekla za nadvoznjak ili podvoznjak, pa da je razumem; ovako, zakljucujem da je ona samo deo bagre koja upravlja ovom drzavom. Koji su to debili da nemaju ni malo grize savesti i daju ovakve izjave.

  6. Rampe postavljamo tek kada se ispuni kvota od 10 smrtnih slucaja na jednom pruznom prelazu godisnje, a nadvoznjak na tom prelazu pravimo kada imamo 50 smrtnih slucaja godisnje…. Zorana Mihajlovic Vuciceva izabranica.

  7. Naravno drzava tj.odgovorni sto ovako frekventan pruzni prelaz nema rampe,ni trunke kajanja nemaju.Okanovi i Agencija uz ministra saobracaja padaju na ispitu i postavlja se pitanje postojanja tih organa.Verovatno postoje samo za zaposljavanje stranackih zbira.

  8. Samo ti ne komentarisi!Ti nisi nizasta kriva,ni sto narod gine,ni sto ti se ruse putevi,.Sedi samo u svom sveze okrecenom kabinetu i dalje stiti nasilnike!

  9. Rampe postavljamo tek kada se ispuni kvota od 10 smrtnih slucaja na jednom pruznom prelazu godisnje; ispod toga racunamo da je individualna odgovornost, a nadvoznjak na tom prelazu pravimo kada imamo 50 smrtnih slucaja godisnje….

  10. Zasto je nemoguće staviti rampu na sve pružne prelaze? Jel to toliko zahtevan i nemoguć posao?

  11. Zamenik direktora „Niš ekspresa“ Novica Tasić tvrdi da je pruzni prelaz bio neobezbedjen . Rekao je „Mi smo više puta upozoravali nadležne, ne samo što se tiče ovog već i ostalih sličnih pružnih prelaza, jer vozimo po celoj Srbiji, da moraju da budu adekvatno opremljeni svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i branicima, što je i zakonska obaveza…“. Stevan Jocić koji živi dve kuće od mesta nesreće napominje da ovo nije prvi put da se ovde dešavaju udesi jer je prelaz neobezbeđen. – Više puta se pisala peticija da se postavi ili signalizacija ili rampa, ali niko na to nije gledao. Sve je dockan, zivoti zrtava, medju kojima su deca, i mladi ljudi su ugaseni. Vi na vlasti, ministarko saobracaja , Rebicu, vama je izgleda najprece da branite Lucane…

  12. Како је није срамота!? Није то једини прелаз преко (смрти) пруге. Прелаз код Раље је без ичега и непрегледан. Једном само што сам прошао, мркли мрак, чуо сам сирену и воз иза мене пролази! Нисам могао да се саберем једно 15мин. страшно. Други пут исто ноћу, киша пада, ништа се не види, сигнализације нема. Срећа па возим полако а и пут је лош, наилазим на пругу а воз пролази и једва да се вагони и виде. Замислите да има и оних који први пит пролазе, мало већа брзина и хаос.

  13. Toliko te je potresla ,da verovatno plačeš na ledja.A kako to da ni kod prethodnih bandita ,ni kod sadašnjih ,ovih 6 godina,nema individualne odgovornosti.Koliko pružnih prelaza je moglo da se obezbedi signalizacilom i rampama za ono ruglo od pevajuće fontane,ili samo rasvete po BG,ili od plata ,,radnicima,, osnovanog preduzeća za nepostojeći metro.Nadam se da će vas sve neko nekada kačiti, na ovaj jarbol kojim ćete ,,usrećiti,, ovu septičku jamu.

  14. U ovoj zemlji ljudski zivot je jeftin. Da je drzava kako treba, treba da da ostavku. Crna statistika u Srbiji na pruznim prelazima je ravna hororu. Umesto da drzava daje novac da ipremi rampama tih 2000 prelaza i zastiti ljudske zivote.. baca novac na kič i jeftinu zabavu po trgovima.

  15. Kad sve to niste sto ste nabrojali g-do Mihajlovic, zasto onda ipak presudujete da je kriv ljudski individualni faktor? Taj faktor ste Vi glavom i bradom jer kad nema rampe na ukrsnici prige i puta nego samo andrijin krst nije ni cudo da se desavaju ovakve strasne nesrece. Ali Vama je vaznija pompa i slikanje sa stalnim neispunjenim najavama zavrsetaka patrljaka autoputeva pa makar i po ledu i mrazi sto struka zabranjuje. Shvatite jednom da za nesto treba i da odgovarate pored svih privilegija koje uzivate svih ovih godina i da ste tu da nama sluzite a ne mi Vama. Imajte morala i dajte ostavku na prvo mesto u Ministarstvu koje je toliko zabrazdilo svih ovih godina! Imajte morala!

  16. Verovatno treba da se skine i ona rampa u širem centru Niša, tzv. palilulska rampa, jer ni ona često nije radila, pa se u po bela dana dešavalo kada sam išao na fakultet da prođe voz. A posle ove izjave, izgleda da rampe nisu potrebne, nego lepo se okrenimo Bog ko monasi u srednjem veku, pa ako neko pogine, rećičemo ma Božija volja, tako je moralo biti. A onda nam više ni medicina neće trebati

  17. Informacija nije u potunosti tacna.Pruga je u katastrofalno lisem tehnickom stsnju jer su drveni pragovi istruleli.Oni koji kradu gvozgje vade brezone koji drze sinu tako da ona ostaje neucvrscena.Neka ministarka izadje na teren i neka pigleda 63 prelaza ubokklini nisa i vidi pravo stanje.
    Takodje neka utvdi stanje lokalnih puteva u zimskim uslivima.
    Onda neka izda saopstenje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.