„Miholjski sureti sela 2022“ u nedelju u Jabukovcu 1Jabukovac/ Foto: TOON

“Miholjskim susretima sela ” manifestaciji koja se ove godine održava u 87 gradova i opština zarad obogaćenja društvenog i sportskog života u selima i negovanja kulture i tradicije, pridružila se i opština Negotin. U selu Jabukovac, u nedelju, 27. novembra, odvijaće se celodnevni sportski, kulturni, ali i edukativni program.

Program “Miholjskih susreta sela 2022” u krajinskom selu Jabukovac svečano će biti otvoren u prepodnevnim satima u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu.

Sve do večernjih časova odvijaće se različiti programi kulturno-umetničkog, zabavnog, edukativnog i sportskog karaktera.

Pored nastupa Hora Svete Trojice iz Negotina i učenika škole, pastirskih i sportskih nadmetanja, u prijateljskoj fudbalskoj utakmici snage će odmeriti fudbalski klubovi „Polet“ iz Jabukovca i „Branik“ iz Štubika.

Učesnici i gosti ove manifestacije imaće priliku da saznaju nešto više o mogućim načinima brobe protiv klimatskih promena u pčelarstvu na istoimenom predavanju predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije, Rodoljuba Živanovića, kao id a obiđu izložbu narodnih nošnji, starih zanata, hrane, meda i lekovitog bilja.

“Miholjski susreti sela 2022” se u Jabukovcu završavaju kulturno – umetničkim programom, a čitava manifestacija predstavlja svojevrsnu završnicu tradicionalnih “Susreta sela opštine Negotin 2022”.

Ova manifestacija će u Jabukovcu biti održana uz pokroviteljstvo Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije i Opštine Negotin, a cilj joj je obogaćivanje društvenog i sportskog života seoskog stanovništva i promovisanja tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari