„Miholjski susreti sela“ sutra u Zlotu 1

U borskom selu Zlot sutrašnji dan biće u znaku “Miholjskih susreta sela”. Manifestacija ima takmičarski karakter, a cilj joj je da obogati društveni i sportski život seoskog stanovništva, neguje tradicionalni način života i kulturno – istorijsko nasleđe.

Ideja manifestacije je da se kroz celodnevni program predstave narodni običaji, stvaralaštvo, tradicija, muzika, igra i pesma koji predstavljaju ličnu kartu jednog kraja.

Takmičarski program sutra počinje nadmetanjem u pripremanju tradicionalnih jela, sa kojim se paralelno odvija izložba suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata.

Na sportskim terenima i sportskoj hali učesnici sportskih takmičenja nadmetaće se u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca i štapa i skoku iz mesta.

Priliku da pokažu šta znaju imaju i kulturno umetnička društva za čiji je program rezervisano popodne.

Najboljima u takmičenju u pripremanju tradicionalnih jela, suvenira, rukotvorina, predmeta starih zanata, kao i u sportskih nadmetanjima i kulturno – umetničkom programu, biće uručene nagrade organizatora.

“Miholjski susreti sela” u Zlotu biće završeni etno radionicom i druženjem.

Bor je jedna od 68 lokalnih samouprava koje učestvuju u realizaciji projekta koji sufinansira Ministarstvo za brigu o selu, a manifestacija će biti organizovana uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera Vlade RS i Kriznog štaba, kažu u pres službi grada Bora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari