Milan Dumanović potvrdio za Danas: Trbović i on pravosnažno oslobođeni u slučaju Potočari 1foto FoNet Milica Vučković

Milan Dumanović potvrdio je za Danas da je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio da Mladen Trbović i on nisu krivi zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Potočarima u Srebrenici 2015. godine, odnosno da nisu odavali službenu tajnu.

Država Srbija tužila je Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Potočarima u Srebrenici 2015. godine kada je napadnut tadašnji premijer, a trenutno predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Dumanović i Trbović su svojevremeno za Al Džaziru progovorili o nelegalnom boravku pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a na komemoraciji u Potočarima, nakon čega su 2016. godine podneli krivične prijave protiv Dejana Milenkovića, načelnika Službe za specijalne istražne metode, Gorana Nešića, načelnika OOD-a, Tomislava Radovanovića, zamenika načelnika OOD-a i Dijane Hrkalović, tadašnje sekretarke Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, a kasnije državne sekretarke MUP-a.

Te krivične prijave su ubrzo odbačene, a Dumanović i Trbović su čak bili i uhapšeni.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari