Mileni Radulović dodeljena Nagrada za žensku hrabrost u okviru kampanje "16 dana aktivizma" 1foto FoNet Zoran Mrđa

Glumici Mileni Radulović danas je dodeljena ovogodišnja Nagrada za žensku hrabrost jedne kozmetičke kompanije, zbog hrabrosti da kaže istinu, prijavi i javno progovori o seksualnom nasilju koje je doživela.

Nagrada je dodeljena u sklopu globalne kampanje „16 dana aktivizma“, a kako je saopšteno, postupak Radulović je osmelio brojne druge žene da progovore o svojim iskustvima u pokušaju da konačno stanu na put nasilnicima.

„Ova nagrada je dokaz da seksualno zlostavljanje, uznemiravanje i nasilje prestaju da budu tabu teme na ovim prostorima. To što sam javna ličnost možda je pomoglo da se brže i lakše čuje za ovo kroz šta sam ja i druge devojke i devojčice prošle, ali ovo je nagrada i poruka svim ženama koje prolaze kroz isto“, rekla je Radulović.

Ona je ukazala da je, kada joj se sve to dešavalo, mislila da je jedina osoba na svetu koja prolazi kroz tako nešto, jer nikada ništa slično nije čula ni u jednom razgovoru.

Radulović je istakla da je veoma važno da žene shvate i budu svesne da, ako im se tako nešto dešava, mogu da pobegnu iz kandži manipulacije koje zlostavljanje podrazumeva, da nisu same u tome, da mogu da se otvore nekom bliskom ko će ih čuti i razumeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari