MilenijuM: Nadležni da reaguju na pretnje Danasu 1Foto: Radenko Topalović

Centar za razvoj građanskog društva MilenijuM poziva nadležne organe da odmah reaguju i što pre otkriju ko je pretio redakciji dnevnog lista “Danas”, navodi se u saopštenju.

Pretnje poput ovih koje su danas stigle redakciji “Danasa” su posledica „svakodnevne kampanje vlasti protiv svih onih koji žele da objektivno pišu i govore o situaciji u Srbiji“, ističe se u saopštenju.

„Srbija mora da bude moderna evropska država u kojoj će svako imati pravo na slobodu mišljenja i izražavanja bez obzira na to da li to odgovara onima koji su u tom trenutku na vlasti i zato Ministarstvo unutrašnjih poslova mora odmah da reši slučaj pretnji novinarima ‘Danasa'“, zaključeno je u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova primilo je prijavu redakcije dnevnog lista „Danas“ da su im upućene pretnje preko njihovog službenog mejla, i preduzeće sve mere kako bi se uhapsila osoba koja je pretila redakciji, saopštio je MUP.

Više različitih medija, medijskih udruženja i novinara reagovalo je povodom pretnji koje su stigle na mejl adresu glavnog i odgovornog urednika lista Danas Dragoljuba Petrovića, a u kojem se preti novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa „salvama metaka“ zbog, kako se navodi, naše uređivačke politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari