Milićević čestitao učenicima na osvojenim medaljama na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi 1Foto: Ministarstvo prosvete

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević primio je danas učenike koji su osvojili medalje na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja je održana od 2. do 13. jula u Japanu i čestitao im na postignutom uspehu.

„Čestitam vam na ovom izuzetnom uspehu, koji je rezultat vašeg rada i angažovanja, ali i rada vaših profesora. Ponosni smo na rezulate koje ste ostvarili. Želim vam da i ubuduće osvajate medalje i ostvarujete zapažene rezultate na takmičenjima znanja u najvećoj međunarodnoj konkurenciji“, rekao je Milićević.

On je istakao da je velika čast biti u društvu talentovanih učenika, koji na najbolji način promovišu svoje škole i svoju zemlju.

On je izrazio zahvalnost i čestitao na ostvarenom uspehu i rukovodiocima tima Srbije dr Miljanu Kneževiću sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Teodoru fon Burgu iz Matematičke gimnazije u Beogradu.
Milićević je uručio prigodne poklone učenicima takmičarima i profesorima.

Srebrnu medalju osvojio je Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, dok su bronzane medalje osvojili Aleksandar Višnjić i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Andrija Živadinović, učenik Gimnazije „Svetozar Marković” u Nišu.

Pohvalama su nagrađeni Vukašin Pantelić i Gvozden Lapčević, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari