Osnovna škola „Svetozar Miletić“ na sportsku halu čeka više od 20 godina, a pre petnaestak su započeti temelji na kojima će objekat sada biti i završen. Sredstva za izgradnju fiskulturne sale u iznosu od 79 miliona dinara, obezbeđena su od strane Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Osnovna škola „Svetozar Miletić“ na sportsku halu čeka više od 20 godina, a pre petnaestak su započeti temelji na kojima će objekat sada biti i završen. Sredstva za izgradnju fiskulturne sale u iznosu od 79 miliona dinara, obezbeđena su od strane Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić proteklog vikenda je simbolično započeo radove na izgradnji sportske sale za potrebe đaka ove škole.
– Početak radova na izgradnji sportske sale za jednu od najvećih osnovnih škola u Vojvodini samo je jedna od dobrih vesti koje ćemo ove godine donositi u Vrbas jer je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine ove godine odobrio 565 miliona dinara za ovu opštinu. Ta sredstva su odobrena za investicije koje će poboljšati kvalitet života na ovom području jer su najveći projekti za koja su odobrena sredstva ulaganje u izgradnju prečistača otpadnih voda i u izgradnju druge faze bolnice u Vrbasu koja će na taj način dobiti regionalni karakter – rekao je Bojan Pajtić.
Prema rečima Stanka Zečevića, direktora OŠ „Svetozar Miletić“, sala će biti veličine rukometnog terena, ukupne površine 1.606 kvadratnih metara, a moći će da primi i oko 300 gledalaca.
– Nova sala će imati više namena, jer planiramo da se osim sportskih u njoj organizuju kulturni događaji i školske svečanosti. Ovo je velika stvar za našu školu jer se na izgradnju sale čekalo preko 20 godina, a pored naših učenika salu će koristiti i učenici Srednje stručne škole 4. juli koja se nalazi preko puta – rekao je Zečević.
Ugovor između finansijera, investitora i izvođača radova potpisan je pre desetak dana, a očekuje se da će savremena fiskulturna sala biti izgrađena najkasnije do početka sledeće školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari