Milivojević: Policija divljački upala u privatnu firmu 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Potpredsednik Demokratske stranke  Srđan Milivojević osvrnuo se na upad policije u prostorije kompanije D Express, bez naloga i pravnog osnova. 

„Umesto da Uprava kriminalističke policije upadne u JP Pošta Srbije i proveri navode o višemilionskim zloupotrebama, policija diivljački upada u privatnu firmu D ekspres bez ikakvog naloga i pravnog osnova, ne bi li ovu firmu režim optužio kao odgovornu za štrajk pošta“, naveo je Milivojević.

Advokat Zdenko Tomanović rekao je za N1 da postupak ulaska Uprave krivične policije i Poreske policije u prostorije kompanije D Express nije u skladu sa zakonom, jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji i nisu ostavili ni jedan jedini dokument.

United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Kako se navodi u saopštenju, nezabeleženi divljački upad u prostorije ove kurirske kompanije i neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze.

„Kompanija D Express nije povezana ni na bilo koji način sa štrajkom radnika Pošte Srbije. Istina je da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi. Radnici Pošte su štrajkovali i prethodnih godina, pa čak i u vreme kada kompanija D Express nije ni pripadala United Grupi. Štrajkovi u Pošti nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su Pošte obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi“, navodi United Grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari