Milivojević: Vučić treba da se zahvali listu Danas 1Foto:Fonet/Zoran Mrđa

– Vučić greši kada kaže da su tajkunski mediji osnovani 2014. godine, kako bi njega rušili. Najstariji i najpoznatiji tajkunski mediji u Srbiji nisu ovi novi Junajted grupe, već list Danas, koji postoji od 1997. Osnovala ga je grupa „tajkuna“ koja je pre toga radila u Borbi i Našoj borbi, a među tim tajkunima su sada nažalost pokojni Nikola Burzan, Grujica Spasović, Dušan Mitrović.

Drugi su hvala Bogu živi, ali su svi poznati kao tajkuni koji su se prethodno obogatili radom u nezavisnoj Borbi i opozicionoj Našoj borbi. Jasno je da je novac uvek bio u kritičkim medijima, a ne u onim koji su otvoreno podržavali režim – ovako je za Danas, na duhovit i satiričan način, politički analitičar Cvijetin Milivojević prokomentarisao sinoćni nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink, odnosno njegovo ponovno „uzimanje u usta“ našeg lista, kao i navode da su tajkunski mediji osnovani 2014. godine „zbog sprovođenja finansijske konsolidacije“, odnosno kako bi sprečili napredak Srbije.

Milivojević dodaje da je predsednik napravio materijalnu grešku, jer je list Danas „najstariji i najkredibilniji tajkunski medij“.

– I ja sam kivan na Danas. Zato što je 2013. godine blagonaklono gledao na ono što su tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i premijer Ivica Dačić učinili, a to je potpisivanje protivustavnog akta u kome se ni u jednoj jedinoj rečenici ne spominje Srbija. Oni nisu imali zakonska ovlašćenja da potpišu Briselski sporazum, akt koji se kosi sa preambulom Ustava, ali i samim Ustavom. Tada se Danas ogrešio o dušu građana Srbije – ukazuje Milivojević.

Naš sagovornik dodaje da se juče nagledao „predivnog igrokaza“ na granici sa Kosovom.

– Čovek koji je u silaznoj putanji unutar SNS-a, koga najbliži saradnici Vučića optužuju da mu je radio o glavi, mislim na doktora Stefanovića, postrojava jedinice Vojske dolazeći sa ambasadorom jedne od najvećih svetskih sila. To je besprizorno, ironija sudbine, izrugivanje prava i same vojske, ali i Rusije koja je uvek bila na strani Srbije kada govorimo o Kosovu – naglašava Milivojević.

Prema njegovim rečima, ako je to bila taktičko-pokazna vežba da bi se neko iz NATO-a „uplašio“ i promenio svoj stav, onda je to u najmanju ruku nefer i prema Rusiji ali i prema Vojsci Srbije.

– Ta priča o zveckanju oružjem… Pa naravno da je zveckanje oružjem. Postoji i sa druge, kosovske strane. Niste vi tu ništa izmislili. Može Vučić da se vadi kako je to bila „taktička priča“ koja je imala za cilj da „uozbilji“ vladu u Prištini, Kurtija, NATO… Ali realno je bilo zveckanje oružjem. Ne znam kako je Vučića to zabolelo, a nije vas pohvalio što ga 2013. niste kritikovali zbog potpisivanja antiustavnog dokumenta koji se zove Briselski sporazum. Takođe vas nije pohvalio kada ste 2016. u septembru prećutali još jedan deo tog dogovora koji se upravo odnosio na ovaj reciprocitet u tablicama. Zbog tog dokumenta se događa ovo sada na Kosovu, a vi ste se ogrešili o građane Srbije – zaključuje Cvijetin Milivojević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Milivojević: Vučić treba da se zahvali listu Danas”

  1. Vučić nikad u životu nije pričao o nečemu što ga pogađa a sa nije spinovao ili lagao. I nikad ga nije bilo sram što su njegovi navodi i optužbe očigledna laž. Kada vidi da se otkrivaju nove i nove afere on prelazi na temu izdajnika, tajkuna, stranih placenika, državnog udara, atentata…

  2. Ja zaista ne znam da li je uopšte više potrebno komentarisati bilo šta što Vučić kaže?! Pa verujem da se on ni sam sa sobom ne može da dogovori kad stoji pred ogledalom. Toliko je ogrezao u lažima i manipulacijama da je potpuno izgubio sebe. Čoveku je ličnost u potpunom kolapsu i raspadu. Sve što kaže to je da uvredi i isprovocira. Ničega zdravog, normalnog i razumskog nema u njegovim izjavama. Sve je destrukcija i zloća. Ali, dobro je da se pojavio. Da Srbija nauči jednom i zauvek da napravi čvrst sistem kojim će sprečavati psihopate da dolaze na vlast i da zloupotrebljavaju svoju moć nad onima koji su ih izabrali i poverovali u njihove lepe reči. Aleksandar Vučić. Posle njega Srbija više nikada neće biti ista. Sa njim i njegovim padom (demokratskim putem on neće otići, nažalost) se i definitivno završavaju devedesete.

  3. Tajkunski mediji su, po deficiji, mediji koji od vlasti izvlače materijalne koristi. A koji su to mediji to se vidi po njihovim člancima, komentarima i podršci vlasti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.