Potpredsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić izjavio je juče da se nijednom predsedniku Republike Srpske (RS) pre Milorada Dodika nije desilo da neko ismeje RS, kako je to učinio hrvatski komičar Davor Jurkotić u emisiji RTL „U zdrav mozak“.


RTL-ov komičar Davor Jurkotić pozvao je Dodikov kabinet, predstavljajući se da zove iz kabineta hrvatskog premijera Zorana Milanovića, a sekretarice su ga, bez ikakve provere, prespojile na Dodikov mobilni telefon.

Dodik je, u razgovoru, verujući da razgovara s osobom iz Milanovićevog kabineta, a potom i samim Milanovićem, ponudio da hrvatskom premijeru bude domaćin i da ga ugosti na porodičnom imanju, gde, kako je kazao, ima i voćnjak. Komičar je, glumeći Milanovića, zatražio od Dodika da mu ispeče prase i pitao ga da li bi mogao da mu pokaže noćni život u Banjaluci, s čim se Dodik složio.

Pri kraju razgovora, predsednik RS je shvatio da su predlozi koje iznosi njegov sagovornik pomalo čudni, poput onog da bi u Banjaluku s Milanovićem došao i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić, pa je Dodik postao uzdržaniji.

Potpredsednik SDS-a Ognjen Tadić je na konferenciji za novinare rekao da je ono što je Dodik izjavio u toj emisiji još jedan povod da se preispita imovina političara u RS. Prema njegovim rečima, Dodik treba da objasni da li ima „nešto na Vrbasu, s prelepim pogledom ili je to samo bio pokušaj da se impresionira Milanović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari