Milorad Ulemek u samici štrajkuje glađu, traži resocijalizaciju 1Milorad Ulemek Foto: EPA/ SRĐAN SUKI

Milorad Ulemek (53), koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, ali i još tri maksimalne kazne, stupio je u štrajk glađu u požarevačkoj „Zabeli“, saznaje Nova.rs.

Vest o štrajku potvrdio je za Nova.rs Ulemekov advokat Aleksandar Kovačević.

„Tačno je da je moj branjenik juče stupio u štrajk glađu. On se 18 godina nalazi u najstrožijoj izolaciji, onemogućeno mu je pravo na resocijalizaciju, ali i posete i rad, iako nema nijedan disciplinski prekršaj. Zbog čega mu se svake dve godine produžava boravak u samici, nije poznato. Nadležni organi napišu izveštaj kojim mu se produžava boravak, iako se u njemu na navodi zbog čega, te samim tim ne znamo ni na šta ulažemo žalbu“, ističe Kovačević.

Milorad Ulemek (53), bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen je 2005. na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Ulemek je osuđen na još tri maksimalne kazne zatvora, među kojima su za ubistvo Ivana Stambolića 25. avgusta 2000. i za pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 15. juna 2000. godine.

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije, već 17 godina se drži u strogoj izolaciji u zatvoru „Zabela“, čuvan je pod posebnim režimom i odvojen od drugih pritvorenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.