Miloš Jovanović: Opozicionar sa Sorbone

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Covek dosao na celu stranke,zahvaljujuci stavu da treba sa SNS da se prave koalicije. A sad iste raskida,mlad i poceo na pocetku karijere se gubi.

  2. Jovanovic i njegov nacin razmisljanja je tipican opozicionarski, kao mlad covek koji zeli nesto da promeni trebao bi da jasnije i realnije sagledava stvari a ne da postaje novi Djilas ili slicni njemu.

    1. Коментар кратак и глуп; препознатљив манир СНС-бота ! Без обзира на то, није вишак подсетити да нема политичара у Србији који „јасније и реалније сагледава ствари“ од Милоша Јовановића. Штавише, ради се о човеку који промишља дубље од свих до сада виђених. Притом поседује чврстину Карађорђа и Цара Душана. Укратко, држ` те се…

  3. Previse rigidan stav i politika DSS su ih ucinile nevidljivim jos pre saradnje sa DS-om. Odlaskom Kostunice je kraj vec bio izvestan. Sadasnji DSS nema snage da deluje i suprotstavi se kao prava opozicija.

  4. Ekstremni desnicar (eufemizam za rec koja pocinje na f) samo jos jedna potvrda da formalno obrazovanje nema nikakve veze sa pravim poznavanjem stvari, logikom i zdravo-razumskim razmisljanjem.

  5. Koketiranjem sa SNS je i došao na čelo DSS. Sada raskida koalicije, to će ga i koštati pošto mu funkcioneri na lokalu otkazuju poslušnost.

  6. Bravo za mladost,odlucnost,predanost. Ali treba da razmisli sta radi, a ne da prvo hoce sa SNS, pa onda nece,. tako onda lici na Djikija i njemu slicne, a to narod ne voli i ne podrzava.

  7. Samo jedno pitanjce: Šta je rezultat Jovanovićevog angažmana kao savetnika za međunarodno-pravna pitanja, ako se uzme u obzir da ništa nije preduzeto da dođemo u ovu situaciju sa KiM?

  8. U poplavi plagiranih diploma, magistratura i doktorata, pravo je osvezenje imati jednog coveka Sorbone. Doslednost u stavovima je takode odlika casnih ljudi. Izgleda da je Pravni fakultet u Beogradu leglo srpskih desnicara iako ne toliko doslednih nego vise onih oportunih. Ekstremna desna orijentacija pak nikako ne govori o intelektualcu a to sto je ozenjen Francuskinjom bas nema nikakve potrebe da se spominje. U danasnje vreme se ni deca ne pominju u sluzbenim biografijama jer je neukusno prema onima koji ih nemaju. Dakle sve u svemu, jedna opasna mesavina visokoskolovanog i radikalizovanog a pritom doslednog coveka. Marine Le Pen broj 2?

  9. Miloš Jovanović je primer elitiste, koji ima averziju prema običnom narodu, smatrajući ga nedovoljno vrednim njegove pažnje, pa u skladu s tim i beleži uspehe kakve beleži. Minorne. Političar danas treba biti pristupačan narodu, a ne dalek ko Sorbona.

  10. У јеку последње председничке и парламентарне кампање Милош је био први у реду критичара партнера Двери. Нагло и без јасног образложења избацио је Санду Р.Ивић која га је поново довела у ДСС. Коалиција са СНС је брањена тако што је у најмању руку био индиферентан према Вучићевој дефетистичкој политици према Србији, док се заклињао у Косовски завет…Сада када је остала опозиција покренула пад СНС диктатуре, осетио је крај ове власти и прикључује се нападу на Вучића док је сво време превирања ДСС био у позадини чекајући тренутак да зајаше талас промене. У пар интервјуа се видело да није нити одлучан нити одмерен, напротив овом тексту.

  11. Kada je Dositej dosao u Srbiju sredinom pretprošlog veka seljaci Srbije ga nisu osporavali jer je za njih bio autoritet. Za današnje seljake nema autoriteta, ni sa Harvarda, ni sa Sorbone. Za ovakav narod pozeljan je političar iz Bajčetine a ne sa Sorbone! Zato smo tu gde jesmo.

  12. Bas sam iskreno pozirivno iznenadjena dr.Jovanovic vrlo petan covek.Visokp obrazovan svaka cast

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.