Miloš Vučević: Naš jedinstveni cilj je da Srbija nastavi svoj razvitak u miru 1Foto: Ministarstvo odbrane

Naš jedinstveni cilj je da ova država nastavi svoj razvitak u miru, da čuvamo političku stabilnost, stabilnost u regionu, da imamo sve veći broj građana, da vraćamo naše ljude iz rasejanja, da nam se rađa više dece, da ljudi budu zadovoljniji i srećniji što žive u našoj lepoj otadžbini, poručio je večeras ministar odbrane Miloš Vučević.

On je, na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Domu Garde na Topčideru, koji je priredio sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, rekao da je ponosan na sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i na njihov rad u prethodnom periodu.

Vučević zahvalio je gostima i svima sa kojima Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije sarađuju i zajednički rade, saopštilo je Ministarstvo.

On je istako „ozbiljan napredak na snaženju Vojske Srbije, na njenom jačanju i jačanju njenih odbrambenih kapaciteta „.

„Ne želimo da dozvolimo da Vojska Srbije bude na marginama našeg društva, nego da dobije i da ima status koji zaslužuje svojom tradicijom, svojom slavnom prošlošću, a pre svega svojim svakodnevnim aktivnostima, zalaganjem i trudom“, naglasio je Vučević.

Želeo bih, rekao je, da i u Srbiji bude običaj, kao što je u mnogim državama koje se hvale svojim demokratskim potencijalom i institucijama, da onaj ko nosi uniformu ima poštovanje i uvažavanje kakvo treba i da to zaista bude prisutno u društvu.

„Ne tražimo nikakve specijalne privilegije, ali oni koji vas i nas čuvaju, koji su spremni, jer su se tome i zavetovali, da daju svoje živote kad je najteže i najopasnije, zaslužuju posebno mesto. Zaslužuju uvažavanje i svako poštovanje. Verujem da ćemo svi zajedno raditi na tome“, poručio je Vučević.

On je najavio da će Ministarstvo odbrane „raditi na daljoj kupovini i opremanju najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom svih odbrambenih kapaciteta, pre svega Vojske Srbije, isključivo u odbrambenom konceptu kao najsnažniji i odlučujući odvraćajući faktor prema onima koji nisu dobronamerni prema našoj državi“.

„I ako drugi imaju prava da se bolje opremaju, naoružavaju, mislim da i država Srbija koja ima vojnu neutralnost, kao aksiom politike isto to radi. I neka nam niko ne zameri. A i ako nam zamera, nastavićemo to da radimo, jer to nije usmereno protiv bilo koga, nego je usmereno na odbranu i zaštitu naše države i svih građana Srbije. To je nešto što je zadatak iznad svih zadataka i verujem da će biti uspešno realizovan, rekao je Vučević.

On je poželeo mir na Kosovu i Metohiji, naglašavajući da veruje „u razum kod svh aktera“.

„Verujem da svi oni koji su donosioci odluka, koji imaju autoritet i mogućnost da utiču na donošenje odluka ili direktno donose odluke – poštujte Srbiju, Srbija je dobar partner, Srbija želi da čuva mir, Srbija želi da čuva stabilnost, Srbija želi da sarađuje, ali Srbija ima svoje crvene linije“, rekao je Vučević.

Prijemu prisustvovali su izaslanik predsednika Republike Milorad Veljović, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, ministri u Vladi, narodni poslanici, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, državnih institucija, verskih zajednica, diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, veterani, kao i brojni gosti iz javnog i kulturnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari