Milošević: Pavlović napredovao uprkos sudskim presudama 1Foto: FI/Jason Morrison

Predsednica Sindikata pravosuđa Slađanka Milošević izjavila je danas da je bivši upravnik Okružnog zatvora u Beogradu Milan Pavlović napredovao u službi, uprkos sudskim presudama po kojima država zaposlenima u toj ustanovi mora da isplati odštete zbog uskraćivanja putnih troškova u vreme Pavlovićevog mandata od 2013. do 2018. godine.

Milošević je na konferenciji za novinare istakla da je Sindikat pravosuđa pre godinu dana podneo krivičnu prijavu protiv Pavlovića zbog nesavesnog rada u službi, ali da policija i tužilaštvo ništa nisu učinili.

„U ozbiljnoj državi Pavlović bi bio smenjen onog momenta kada je stigla prva presuda na naplatu, jer je oštetio i zaposlene i republički budžet“, konstatovala je Milošević.

Milošević je dodala i da nije jasno zašto je tužilaštvo krivičnu prijavu protiv Pavlovića za nesavestan rad uopšte prosleđivalo policiji na proveru, kada postoje sudske presude po kojima država mora da plati odštete zaposlenima u KPZ Beograd.

Ona je precizirala da je, do sada, na ime sudskih troškova i odštete zaposlenima u KPZ Beograd država isplatila više od pet miliona dinara, taj iznos će sigurno biti veći, jer je tužbe podnelo 90 zaposlenih, a do sada su sudovi presudili u sedam slučajeva.

Milošević je objasnila da će država izgubiti u svim slučajevima tužbe zbog neisplaćivanja putnih troškova, navodeći da joj nije jasno zašto Državno pravnobranilaštvo nije pokušalo da se nagodi i tako izbegne bar sudske troškove.

Posledice, kako je ocenila Milošević, plaćaju građani, jer je budžetom za ovu godinu izdvojeno 18 milijardi dinara za odštete u slučajevima nesavesnog postupanja funkcionera.

Nestvarno deluje činjenica da u zemlji u kojoj se svakodnevno priča o štednji, funkcioneri koji krše zakon budu nagrađeni, smatra Milošević.

Ona je napomenula i da je Milan Pavlović sa mesta upravnika KPZ Beograd prebačen na mesto zamenika upravnika Specijalne zatvorske bolnice sa istom platom i ovlašćenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari