Minić o dojavama o bombama: Imamo obećanje da će studentski domovi biti prioritet 1Foto: J. Č.

Studentski dom “Mika Mitrović” je pregledala policija i ustanovljeno je da se radi o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi pa su se studenti vratili u svoje sobe. Očekuje se da policijske ekipe pregledaju još dva doma – “Patris Lumumba” i “Karaburma”, kaže za Danas Goran Minić, direktor Studentskog centra “Beograd”.

– Imamo obećanje da će studentski domovi biti prioritet – navodi Minić.

On kaže da sa studentima imaju dobar odnos i da oni razumeju situaciju, te da nema negodovanja i da se akademci ponašaju odgovorno, da slušaju preporuke i policije i upravnika domova.

Na pitanje kolika je popunjenost kapaciteta, Minić kaže da oko 75 odsto studenata trenutno boravi u domovima, dok ostali dolaze povremeno zbog obaveza na visokoškolskim ustanovama i kada ih završe vraćaju se kući.

U beogradskim studentskim domovima trenutno boravi oko 7.000 studenata, a ukupan broj onih koji imaju mesto je oko 10.500.

Koliko je škola juče dobilo dojavu o podmetnutim bombama, koliko je škola do sada pregledano, a u koliko policija još nije završila taj posao pa su škole bile prinuđene da danas pređu na onlajn nastavu pitanje je o kome se ne slažu Ministarstvo prosvete i Policijska uprava za grad Beograd, iako su se ministri prosvete i policije danas sastali i razgovarali upravo o ovoj temi.

Pozivajući se na podatke Policijske uprave za grad Beograd, iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Danas je dobio informaciju da su juče 224 škole u prestonici prijavile da su dobile mejl o postavljenim eksplozivnim napravama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari