Nove dojave o bombama u tržnim centrima i studentskim domovima, policija i na Trgu republike 1Arhivska fotografija Foto: FoNet/MUP Srbije

Dojave o bombama kako iz MUP-a za Danas nezvanično kažu stigle su u studentske domove Karaburma, Mika Mitrović i Patris Lumumba, i tržne centre „Rajićeva“ i „BIG Rakovica“, „Stadion“, „Banjica“, „Ada mol“ i „Karaburma“.

Dojava o bombi u Tržnom centru u Rajićevoj u Beogradu, na čijem poslednjem spratu se nalazi hotel, stigla je oko 16 časova u utorak, a ni nekoliko sati kasnije kontra-diverziona ekipa MUP-a nije stigla da pregleda objekat. Kako su za N1 rekli zaposleni i pripadnici policije, pregled se možda neće obaviti ni tokom noći jer je bomba prijavljena i na desetine drugih lokacija u gradu. Za to vreme, u problemu su turisti koji su odseli u hotelu i oni čiji su automobili u garaži u Rajićevoj.

Reporterka N1 javlja da Tržni centar u Rajićevoj nije dobio preteći mejl o bombi, već su za dojavu saznali iz medija i od policije, koja ih je obavestila da moraju da evakuišu sve posetioce i zaposlene.

To je bilo oko 16 časova, tržni centar je evakuisan, a u 19 časova kada se naša reporterka javila uživo u program, kontra-diverziona ekipa još nije stigla da obavi pregled.

Sam pregled trebalo bi da traje do dva sata, a zaposleni i pripadnici policije koji su na terenu kazali su da se možda neće ni obaviti tokom noći, jer policija pregleda desetine lokacija na kojima je dojavljena bomba.

Za to vreme u problemu su turisti čiji su automobili zarobljeni u Rajićevoj i koji zbog toga ne mogu da nastave putovanje. Dok se ne obavi pregled u sobe ne mogu da se vrate ni gosti hotela koji se nalazi na poslednjem spratu „Rajićeve“. Oni su pokušali da uđu u svoje sobe kako bi uzeli stvari, ali im je policija rekla da to ne mogu da učine.

Studentski dom “Mika Mitrović” je pregledala policija i ustanovljeno je da se radi o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi pa su se studenti vratili u svoje sobe.

Serija novih dojava o podmetnutim bombama upućena je danas na više adresa u Beogradu, a u toku je anidiverzioni pregled u centru grada i na Trgu Republike, javlja reporter FoNeta.

Policajci sa psima-tragačima proveravaju prostor oko Narodnog muzeja i okolne objekte, kontrolišući i kante za smeće na Trgu.

Ekipe na terenu su na desetinama lokacija u Beogradu i na svima su do sada bile lažne.

Policija Kosova je utvrdila da je današnja dojava o bombi u zgradi Rektorata u Prištini bila lažna. Nakon više od dva sata pretresa svih prostorija utvrđeno je da je dojava bila lažna.

Ranije popodne zbog dojave je ponovo evakuisan tržni centar „Rajićeva“, a beogradski elektronski mediji javljauju da je evakuisan i studentski dom „Mika Mitrović“ na Voždovcu u Beogradu.

Portal Telegraf.rs objavio je sadržinu majla u kojem se preti da će biti minirane desetine lokacija u Beogradu, uključujući tržne centre, muzeje i studentske domove.

Prema tvrdnjma tog portala, zaprećeno je miniranjem Vojne akademije, predsednikove kuće, beloruske, ruske i kineske ambasade, beogradskih mostova i stadiona, aerodroma i železničkih stanica i poslovnica Er Srbije i Turkiš Erlajnsa.

Policijska uprava u Kragujevcu dobila je danas telefonsku prijavu da je postavljena bomba u zgradi Policijske uprave koja se nalazi u krilu Skupštine grada.

Koliko je škola juče dobilo dojavu o podmetnutim bombama, koliko je škola do sada pregledano, a u koliko policija još nije završila taj posao pa su škole bile prinuđene da danas pređu na onlajn nastavu pitanje je o kome se ne slažu Ministarstvo prosvete i Policijska uprava za grad Beograd, iako su se ministri prosvete i policije danas sastali i razgovarali upravo o ovoj temi.

Pozivajući se na podatke Policijske uprave za grad Beograd, iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Danas je dobio informaciju da su juče 224 škole u prestonici prijavile da su dobile mejl o postavljenim eksplozivnim napravama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari