"Bez najave, bez sirena": Minirana Starica iznad Majdanpeka 1Foto: 1 od 5 miliona

Mi nemamo informacije o miniranju, samo ono što smo sami videli, nije bilo najave kao ni prethodnog puta, ovog puta nije bilo ni sirena, zapravo se nije čulo ništa izuzev detoancije koja je mnogo ljude uplašila – kaže aktivistkinja Irena Barbulović, komentarišući današnje miniranje planine Starice iznad Majdanpeka.

-Sad je jasnije zašto su se zbila sva dešavanja prethodne nedelje u Majdanpeku. Cilj je jedan – miniranje Starice mora da se desi, po cenu uništavanja ljudi i njihovih porodica. Jadno, mučno, ali pre svega to su potezi koji izazivaju još veći gnev – rekla je za Danas Irena Barbulović.

Prema njenim rečima bili su zatečeni današnjim miniranjem jer ovih dana „kada je dosta aktivista pokreta Ne damo Staricu u pritvoru, kada nam se nude neki pregovori sa Ziđinom, desi se miniranje“.

-Pretpostavljate, da pregovora neće biti – kaže Irena Barbulović.

"Bez najave, bez sirena": Minirana Starica iznad Majdanpeka 2
Foto: 1 od 5 miliona

Kada govori o sledećim koracima, aktivistkinja i odbornica u SO Majdanpek Irena Barbulović kaže da su u dogovoru sa Ekološkim ustankom za subotu u 14 časova u Majdanpeku zakazali protest “Starica te zove u pomoć”.

-Grupa rađana Ne dam, Ekološki ustanak i svi drugi, pre svih Majdanpečani, pozivaju sve ljude čistog srca, sve građane, sve ekološke aktiviste, sva udruženja da dođu da nam pomognu. Pozivamo javnost Srbije da dođe, da nam pomogne, da doprinese da se izborimo protiv ovoga jer nije ovo problem samo Majdanpeka, ovo će biti problem čitave Srbije – naglašava Irena Barbulović.

Na miniranje Starice reagovao je i kopredsednik Pokreta#1od5miliona i odbornik u SO Majdanpek Martin Bežinarević koji je u izjavi za Danas kazao da se “klupko odmotava i stvari postaju jasnije”.

-Prvo smo u Majdanpeku imali otvorenu sezonu lova na aktiviste koji brane planinu Staricu i na sve one koji drugačije razmišljaju. Miniranje planine Starice dok su aktivisti u pritvoru jasan je znak toga šta je zapravo bio cilj tog taregetiranja opozicionih aktivista. Najvažnija stvar jeste da narod zna da se mi ne plašimo i da ćemo u subotu u Majdanpeku braniti planinu Staricu, ali i naše saborce. Polako se klupko odmotava i mnoge stvari postaju jasnije. Verujem da ćemo jako brzo doći do kraja ove priče, a taj kraj neće biti srećan za sve koji su ovaj problem mesecima i godinama unazad negirali. – izjavio je Bežinarević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari