Ministar Selaković otvorio Festival međugeneracijske solidarnosti i saradnje "OKej" (FOTO) 1Foto: minrzs.gov.rs

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković otvorio je danas u Kulturnom centru „Vlada Divljan“ IX Festival međugeneracijske saradnje i solidarnosti „OKej“, koji se ove godine održava pod sloganom „Mesto susreta prijatelja“.

Selaković je istakao da se nalazi u najboljem društvu onih koji su ovu zemlju gradili i stvarali, naši najstariji sugrađani, i onih koji će Srbiju tek da grade i nadgrađuju, u čijim rukama država ostaje.

Poručio je da festival međugeneracijske saradnje promoviše poštovanje, saosećanje i empatiju, kao i vrednosti porodice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsećajući da starije osobe predstavljaju ogroman resurs znanja i iskustva u svakom društvu, Selaković je istakao koliko je važno da se čuvaju veštine i mudrost starijih kroz prenošenje znanja i veština između generacija.

Potrebno je da učimo jedni od drugih, ali ne samo kada je reč o poslovima kojima se bavimo, već i toleranciji, međusobnom poštovanju, uvažavanju, podršci, da shvatimo da jedni bez drugih ne možemo, kazao je Selaković.

Iako je istina da na mlađima svet ostaje, dodao je, današnjeg sveta ne bi bilo bez starijih generacija koje mi poznajemo, ali i svih onih pre njih, koji su pomerali granice u svakoj oblasti – ekonomiji, nauci, umetnosti i sportu.

Otvarajući festival, Selaković je čestitao osnovnoj školi „Filip Višnjić“, koja je ove godine nosilac „OKej“ medelje za doprinos unapređenju brige o starim ljudima, kao i učenicima iz Čačka koji su poneli priznanje „Zlatno srce“ za humani podvig mladih prema starima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari