Selma BajramiFoto: Antonio Ahel/ATAImages.

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da se oglase povodom odluke srpskih institucija da pevačici Selmi Bajrami zabrane ulaz u Srbiju.

„Da li je ovo stav države, ili ne mogu kontrolisati bezbednosne sisteme? Srbija mora reći šta je njeno pravo lice, ono što slušamo o evropskim integracijama, ili ovo koje gledamo i doživljavamo sa našim građanima“, rekao je Konaković novinarima u Sarajevu.

Konstatujući da je Srbija „crna rupa“, on je postavio pitanje da li je (bivši direktor BIA Aleksandar) Vulin „taj koji može da donese ove odluke za bilo koga koji izrazi bilo kakav stav“.

„Feđu Štukana (sarajevskog glumca) su zadržali, jer je rekao svoj stav. I mene mnogi kritikuju, ali to ne znači da me treba sankcionisati. Sanksionisanje tih ljudi pokazuje da vlasti u Srbiji imaju tu tamnu stranu“, ocenio je Konaković.

Dodao je da se BiH „ponosi svojom demokratijom i da neće uzvraćati istom merom“.

„Mi to ne radimo, sloboda govora je zagarantovana, kao i iskazivanje mišljenja. Ne sme se zaboraviti da je Aleksandar Vulin onaj koji je studentkinjama koje su veličale ratne zločince ponudio stipendiju u Beogradu“, zaključio je on.

Bosanska pevačica Selma Bajrami zadržana je na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, a potom je vraćena u Sarajevo.

Vulin je izjavio je da je Selmi Bajrami, po njegovom naređenju, zabranjen ulazak u Srbiju.

„Ne možete pokazivati simbole ‘Velike Albanije’ i uzimati novac u Srbiji“, kazao je bivši šef BIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari