Ministar Vanja Udovičić uručio sportsku opremu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u naselju Zvečka 1Foto: Ministarstvo sporta i omladine/Aleksa Rakočević Pašić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas, prvog dana nove školske godine, Osnovnu školu ”Jovan Jovanović Zmaj” u naselju Zvečka u Opštini Obrenovac i tom prilikom učenicima uručio sportsku opremu i rekvizite za opremanje nove fiskulturne sale.

Udovičić je istakao da je resorno ministarstvo, prvog dana nove školske godine, nastavilo dugogodišnju akciju opremanja fiskulturnih sala sa kompletom sportske opreme koja se sastoji od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima za košarku, mreže za odbojku i 40 lopti, po 10 za rukomet, odbojku, košarku i fudbal.

Ministar je naglasio da je svaka nova fiskulturna sala, lopta i koš, nada da će se još više dece aktivno baviti nekim sportom, dodavši da je važno da se što više dece uključi u sistem školskog sporta i da im se obezbede najbolji uslovi da se bave fizičkom aktivnošću u svojoj školi.

Sport treba da bude dostupan svakom detetu u Srbiji i da bude sastavni deo njihovog odrastanja, školovanja i druženja, poručio je Udovičić.

Ministar je rekao da se povećanjem infrastrukturnih kapaciteta, izgradnjom novih fiskulturnih sala i sportskih terena širom Srbije stvara baza koja obećava, jer i najveći šampioni svoje prve sportske korake napravili su upravo na časovima fizičkog vaspitanja i na igralištu u svom mestu, koja su im bila polazna tačka ka vrhunskim sportskim rezultatima.

Sigurni smo da će nova fiskulturna sala i nova sportska oprema i rekviziti i đacima ove osnovne škole biti motiv više da sport bude njihov svakodnevni izbor, i da će im omogućiti da u novoj školskoj godini postignu mnoge sportske uspehe, istakao je ministar Udovičić, a prenosi pres služba ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari