Ministar Udovičić posetio danas u Kragujevcu Vaterpolo klub „Radnički” i Ekonomsku školu 1Foto: Grad Kragujevac

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Ekonomsku školu u Kragujevcu i prisustvovao treningu Vaterpolo kluba „Radnički”. U ime grada, ministra je dočekao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

– Drago mi je što se nalazim danas upravo u Kragujevcu, u gradu u kome sam završio svoju vaterpolo karijeru, gde sam živeo godinu dana, za koji me vežu jake emocije i sećanja. Igrao sam u klubu koji sada već pronosi slavu srpskog vaterpola, klub koji je u prethodnom periodu pokazao da sistemskim ulaganjem, uz podršku lokalne zajednice i Vlade Republike Srbije, zajedno za stručnim kadrom i sportistima, prave izuzetne rezultate, istakao je ministar Udovičić.

Ministar je posetio i Ekonomsku školu u kojoj se nalazi jedna od retkih sala koja je ostala nerekonstruisana. Plan grada je da u naredne dve do tri godine sve fiskulturne sale na teritoriji grada Kragujevca rekonstruiše kako bi deca koja pohađaju škole imala najbolje uslove za časove fizičkog vaspitanja, kao i lokalni klubovi koji koriste ove sale.

Ovom prilikom, Ministarstvo omladine i sporta doniralo je Ekonomskoj školi sportsku opremu i rekvizite: dve košarkaške table, mrežu za odbojku sa stubovima, dva rukometna gola i 40 lopti. Jačanje baze školskog i rekreativnog sporta su takođe, po njemu, među prioritetima ministarstva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari