Ministarka Mihajlović o prebijanju radnika Ziđina: Vandalizam na Starici, Ćuta štetočina 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ono što se desilo na planini Starici kod Majdanpeka – prebijanje radnika Ziđina i paljenje bušilice, vandalizam koji su počinili aktivisti pokreta čiji predvodnik je Aleksandar Jovanović Ćuta, koga je nazvala „običnom štetočinom“.

Sve što se dešava na Starici nema nikakve veze sa zaštitom životne sredine, niti sa rudarstvom. Ljudi koji tamo protestuju ne žele da čuju struku, istakla je Mihajlović u gostovanju na televiziji Prva.

Ona je optužila Jovanovića da politički iskorišćava celu tu priču, i da zato „imamo ozbiljan problem sa onim što se zove destrukcija“, sa ljudima koji neće da čuju struku nego samo žele da se pojavljuju u medijima.

Kako je objasnila Mihajlović, Starica se sanira, kako ne bi došlo do toga da se klizištem ugrozi Majdanpek, „nema nikakve eksploatacije niti će je biti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.