Ministarka za zaštitu životne sredine u Vranju zbog izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom 1Foto: vranje.org.rs

Ministarka za zaštitu životne sredine, Irena Vujović, boravila je danas u Vranju, na sastanku koji je nastavak nedavno održanog u Ministarstvu zaštite životne sredine, u vezi sa izgradnjom Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Meteris“ u Vranju.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, i predstavnici opština Vranjska Banja, Surdulica, Preševo, Trgovište, Bosilegrad, Bujanovac i Vladičin Han.

Ministarka Vujović je rekla da će od sada na ovu temu biti održavani redovni sastanci sa predstavnicima lokalnih samouprava, sa ciljem da se ubrza procedura za realizaciju ovog projekta.

„Na prethodnom sastanku utvrđeno je da su sve opštine saglasne za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom ‘Meteris’. S obzirom da će projekat biti finansiran od strane KFW Banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Vranja, ono što je veoma važno je da je u prethodnih nekoliko dana dobijena saglasnost od Vlade za potpisivanje ugovora. Veoma je važno i da sve opštine donesu ili usklade svoje lokalne planove upravljanja otpadom sa Programom za upravljanje otpadom Ministarstva za zaštitu životne sredine, koji je donet prošle godine, kako bi na najsavremniji mogući način upravljali otpadom“, dodala je ministarka Vujović.

Ministarka za zaštitu životne sredine u Vranju zbog izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom 2
Foto: vranje.org.rs

Ukupna vrednost projekta je 19,5 miliona evra, od čega će KFW Banka izdvojiti 12 miliona evra za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom sa svim pratećim elementima.

Realizacijom projekta, planirano je proširenje sadašnje deponije „Meteris“ na prostoru od 64 hektara sa postrojenjem za sortiranje otpada iz svih jedinica lokalnih samouprava Pčinjskog okruga.

Sastanku su prisustvali i v.d. pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dušan Radonjić, državni sekretar Dragan Stevanović i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari