Ministarka zdravlja Danica Grujičić za RTS: Vratiti poverenje u medicinu zasnovanu na dokazima

Ostavite komentar


  1. Kako porodica može da ima poverenje u jednog doktora kada, npr. u Domu zdravlja Zemun, izabereš lekara, dođeš sutra, kažu, prebačen u Batajnicu, moliš da izabereš drugu dr, sa kojom si imao odlično iskustvo, a i svi tvrde da je najbolja, ali ti kažu da je njena kartoteka zaključana, i da samo jednu doktorku možeš da biraš. Tražiš da se žališ direktorki, kažu ti, pa ona je tako i naredila, nama je svejedno kod koga ćemo da vas stavimo. Kakav je to izabrani lekar, ako ti ga direktorka bira? Nije poenta u menjanju forme, nego da stvari zaista počnu da u praksi funkcionišu onako kako je zamišljeno u teoriji.

  2. Kada ministar(ka) ne ova nego bilo koja osoba na toj poziciji bude imala poverenje u sebe samog, pa onda doktori u tu osobu e tek onda ce mozda moci pacijenti da imaju poverenje….i ova prica SNS bajke 🙁 samo jedna od……

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.