Ministarka zdravlja o lažnoj zubarki: Lekari ne popravljaju zube, zašto bi zubari radili bilo šta na licu 1Foto: Shutterstock/Gumpanat

Lekari ne popravljaju zube, zašto bi zubari radili bilo šta na licu, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić povodom slučaja lažne zubarke koja je sa lažnom diplomom ne samo popravljala zube, već je radila i komplikovane invazivne hirurške metode na licima pacijenata.

– Ljudi moraju da znaju da sve što vam se dešava na licu, najkraći je put do mozga, i vi lako možete dobiti infekciju glave. Mediji greše reklamirajući osobe koje, kada vidite šta su sve uradile sa svojim licem, pitate se da li one imaju neki mentalni poremećaj. Ministarstvo zdravlja ima svoj pravilnik koji tačno definiše gde, kako i ko šta može da radi. Možda on nije dovoljno striktan. Za mene je potpuno neprihvatljivo da bilo kakav oblik invazivne intervencije može da obavlja bilo ko sem lekara, uz dužno poštovanje kolega stomatologa. Lekari ne popravljaju zube, zašto bi zubari radili bilo šta na licu – navela je ministarka Grujičić, gostujući na TV Pink.

Ona je navela da se neretko dešava i da se otvore ordinacije, koje nemaju nikakvu oznaku, već se za njih pročuje od klijenata. Istakla je i da čak ni svako od lekara ne može da radi intervencije podmlađivanja na licu.

– U redu je da to budu maksilofacijalni hirurzi, ali ne mogu da rade to urolozi. Takođe, kazne za ovakve stvari treba da budu drastične – poručila je Grujičić.

Podsetimo, početkom marta uhapšena je S.S. zbog sumnje da je pružala stomatološke i usluge „ulepšavanja“ u centru Beograda sa falsifikovanom diplomom Univerziteta u Prištini.

Prema navodima krivične prijave, S. S. se od 21. januara 2021. godine u svojoj stomatološkoj ordinaciji „BV dental estetic“, u. Bulevaru Vudroa Vilsona 8, bavila pružanjem stomatoloških i usluga „anti ejdž“ medicine sa navodno stečenim zvanjem „doktor stomatologije“ i izdatom diplomom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini od 27. februara 1999. godine, za koju je nakandnim proverama utvrđeno da je falsifikovana.

Utvrđeno je da se S.S. registrovala u Agenciji za privredne registre kao S.S. PR, Opšta ordinacija dentalne medicine „BV dental estetic“, sa registrovanom delatnošću „stomatološka praksa“ i bavila se navedenim uslugama bez adekvatnog zvanja i stručne spreme, ističe se u saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari