Ministarstvo: Koluvija nije, niti je bio pripadnik VOA, dokument sa društvenih mreža falsifikat 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je dokument sa oznakama Vojnoobaveštajne agencije (VOA) koji se pojavio na društvenim mrežama, a u kome se prvooptuženi za uzgajanje tona marihuane na farmi Jovanjica, Predrag Koluvija dovodi u vezu sa VOA, falsifikat.

U saopštenju se navodi da Koluvija „nije, niti je bio oficir Vojske Srbije, nije pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, niti je ikada imao saradnički status u VOA“.

„Reč je o lažnom dokumentu čiji sadržaj nije verodostojan i na kome je krivotvoren potpis direktora VOA brigadnog generala Zorana Stojkovića što je još 2019. godine utvrđeno grafološkim veštačenjem sudskog veštaka Ministarstva odbrane i Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Uprave kriminalističke policije“, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je pečat Vojnoobaveštajnog centra VOA „zloupotrebljen od strane njenog bivšeg pripadnika“, a da forma spornog dokumenta „u potpunosti odudara od forme uobičajenog akta pod stepenom tajnosti ‘Strogo poverljivo“.

„Apelujemo na medije, ali i na celokupnu javnost, da ne podležu dezinformacijama koje se plasiraju u cilju narušavanja ugleda Vojnoobaveštajne agencije i Ministarstva odbrane“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari