Ministarstvo odbrane: Na poligonu 'Nikinci' održan prikaz naoružanja i vojne opreme 1Foto: MOD

Prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme, čiji prijem u jedinice Vojske Srbije je u toku, kao i obuka pripadnika vojske za rad na novim sredstvima, realizovani su danas na poligonu „Nikinci“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U okviru aktivnosti, kojima je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, vršena su i ispitivanja dela sredstava koja su u završnoj fazi za prijem u naoružanje Vojske Srbije.

Ministarstvo navodi da je „reč o novim sredstvima kojima će biti opremljene specijalne, pešadijske, oklopne, artiljerijske, kao i jedinice Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane“, među kojima su nove serije oklopnih borbenih vozila ‘Miloš’, oklopnih transportera BOV OT, modernizovanih borbenih vozila pešadije BVP M-80AB1, protivavionskih samohodno artiljerijsko-raketnih sistema ‘Pasars’, logističkih vozila za samohodnu top-haubicu 155 milimetara ‘Nora’, i drugih.

„Ministarstvo odbrane i preduzeća domaće odbrambene industrije intenzivirali su razvoj, ugovaranje i proizvodnju savremenih sredstava naoružanja i vojne opreme kako bi se realizovali planovi opremanja Vojske Srbije u skladu sa direktivom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića iz 2022. godine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su „prikazani borbeni sistemi ugovoreni na osnovu iskazanih zahteva Generalštaba Vojske Srbije, i prema svojim karakteristikama usklađeni su sa potrebama odbrane naše zemlje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari