Ministarstvo o fotografisanju pacijenata u Areni: Preduzete mere zaštite 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je preduzelo sve zakonom propisane mere radi zaštite privatnosti pacijenata smeštenih u privremenoj bolnici „Štark arena“.

Ministarstvo je reagovalo povodom neovlašćenog fotografisanja i objavljivanja na društvenim mrežama fotografija pacijentkinje u privremenoj bolnici „Štark arena“, čime su narušene sve etičke i moralne norme civilizovanog ponašanja od strane lica koja su učestvovala u ovom nezakonitom i krajnje nemoralnom činu.

„Ministarstvo je dmah obavestilo nadležne državne organe sa ciljem utvrđivanja identiteta i odgovornosti pred zakonom lica koja su ugrozila privatnost pacijenata. Ministarstvo odbrane najoštrije javno osuđuje ovakvo ponašanje. Posebno je neshvatljivo da bilo ko čini ovako nečovečne postupke u situaciji kada država preduzima sve da zaštiti zdravlje građana i spreči širenje epidemije korona virusa, a medicinski radnici ulažu nadljudske napore da bi spasili živote naših građana obolelih od virusa Kovid-19“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari