Ministarstvo odbrane Srbije: Obuka izviđača Kopnene vojske Srbije na Kopaoniku deo redovnih aktivnosti 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)

Pripadnici izviđačkih jedinica Kopnene vojske Srbije su na Kopaoniku oobavili taktičku obuku u zimskim uslovima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Navedeno je da je obuka bila deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica „radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije“.

„Izviđači su tokom obuke na planinskom terenu prekrivenom snegom, uvežbavali taktičke radnje i postupke prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje kojima su opremljene izviđačke jedinice Vojske Srbije“, piše u saopštenju Ministarstva.

Izviđači su se uz to usavršili u alpskom skijanju jer je to neophodno za efikasno izvršavanje njihovih zadataka tokom zime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari