Ministarstvo prosvete dodelilo Svetosavske nagrade za 2022. godinu 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić, uručio je danas u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2022. godinu istaknutim pojedincima i predstavnicima nagrađenih institucijama, saopštilo je ministarstvo.

Kako je saopšteno povelje su dodeljene za postignute rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Čestitajući dobitnicima ministar Ružić, je rekao da su dobitnici Svetosavske nagrade najbolja potvrda zalaganja za što kvalitetnije obrazovanje.

„Verujem da će ovo priznanje biti motiv i dodatan podstrek u vašem predstojećem radu i da ćete i u narednom periodu nastaviti da doprinosite unapređenju obrazovanja i nauke“, rekao je ministar.

On je rekao i da je Vlada Republike Srbije posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji  obrazovanja i da će Ministarstvo prosvete u skladu sa tim nastaviti da sprovodi reformu celokupnog obrazovnog sistema i da radi na stvaranju kvalitetnijih uslova za rad i učenje.

Ružić je izjavio i da je pred Komisijom koja je odlučivala o  izboru dobitnika i ove godine bio težak zadatak.

„Pristiglo je čak 180 prijava, a ovo značajno priznanje, koje nosi ime po srpskom prosvetitelju  Svetom Savi, dobilo je 34 dobitnika. Među njima su vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, škole, fakulteti i naučni instituti. Na  ovaj način Ministarstvo prosvete izražava vam zahvalnost za doprinos i uloženi trud“, kazao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari