Ministarstvo prosvete nije razmatralo mogućnost produženja zimskog raspusta 1Foto: BETAPHOTO/ SAŠA ĐORĐEVIĆ

Ministarstvo prosvete do sada nije razmatralo mogućnost da se zimski raspust produži. Odluka o tome kako će od ponedeljka nastavu pohađati učenici osnovnih škola u Vojvodini biće doneta na sutrašnjoj sednici Tima za škole, a narednog četvrtka će se znati na koji način se školska godina nastavlja za učenike u ostatku Srbije, kažu za Danas u Ministarstvu.

Ovi đaci su na zimskom raspustu do 23. januara, a za njih drugo polugodište počinje 24. januara.

Za srednjoškolce u Vojvodni, podsetimo, drugo polugodište je počelo u ponedeljak i oni ove nedelje nastavu slušaju na daljinu.

U Ministarstvu prosvete za Danas demantuju pisanje nekih medija da će osnovci u Vojvodini od ponedeljka, 17. januara preći na onlaj  nastavu.

Kako nam je pojašnjeno, u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije ta opcija može da se odnosi na učenike starijih razreda osnovne škole i na srednjoškolce, dok bi za đake od prvog do četvrtog razreda nastava mogla da se organizuje tako da se odeljenja podele i da se svakog dana smenjuje jedna, pa druga grupa.

Ovakav model organizacije nastave je bio i prošle školske godine.

Ipak, sve su ovo samo mogućnosti o kojima se u ovom trenutku razmišlja, a konačna odluka biće poznata sutra, posle sastanka Tima za škole.

Svi mogući modeli organizacije rada osnovnih i srednjih škola su detaljno razrađeni u stručnim uputstvima koje su obrazovnim ustanovama prosleđene na početku školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari