Ministarstvo prosvete se oglasilo o povratku dece u “Vladislav Ribnikar”: Nastava isključivo za đake čiji roditelji to žele 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Darko Vojinović)

Svako dete iz osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo, a koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu nije obavezno da se vrati u školu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Danas je počela nastava i za učenike ove škole, a tim povodom je ministarstvo objavilo četiri preporuke. Zaključci su, kako su naveli, doneti na osnovu dogovora sa Savetom roditelja škole i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnost mladih.

U preporukama se ističe da svako dete koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica. Nastava, dodaje se u saopštenju, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim.

Iz ministarstva napominju da svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta.

Oni su dodali i da ministarstvo priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar koji biti prvo predstavljen roditeljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari