Ministarstvo rudarstva tvrdi da nema veze s angažovanjem obezbeđenja na Starici, odbornica demantuje 1Foto: Evropski Majdanpek

Ministarstvo rudarstva i energetike nema nikakve veze sa angažovanjem obezbeđenja za vršenje rudarskih aktivnosti na planini Starica kod Majdanpeka niti je nadležno da daje takve naloge, saopšteno je u ponedeljak, 12. septembra, iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović.

Povod za saopštenje Ministarstva rudarstva i energetike, kako se navodi, su snimci „sa planine Starica koje su objavili pojedini mediji i izjava lica čiji se identitet na snimku ne može jasno utvditi”.

-Naglašavamo da su nadležnosti i ovlašćenja Ministarstva jasno utvrđena zakonima i drugim propisima i da su tvrdnje da je Ministarstvo izašlo iz okvira zakona apsolutno neistinite i zlonamerne.Podsećamo da se Ministarstvo po pitanju rudarskih radova na eksploatacionom polju na planini Starica do sada više puta oglašavalo i informisalo javnost o postupanju nadležnih državnih organa i svim preduzetim radnjama – navodi se u saopštenju.

-Na Starici su pripadnici FTO Beograd vlasnika Milovana Miloševića i sve te informacije vezane za njihovo angažovanje dobili smo upravo od radnika obezbeđenja koji su u kameru izjavili da ih je angažovao Ziđin, kao i Ministarstvo rudarstva – rekla je za Danas odbornica “Ne dam” Irena Barbulović.

U ponedeljak pre podne je na Starici bilo mirno, nije bilo rudničke mehanizacije, bilo je pripadnika obezbeđenja, a iza podneva uz bager stiglo je i nekoliko lica kineske nacionalnosti, saznajemo od naše sagovornice.

Ona je zajedno sa još troje opozicionih odbornika, Snežanom Todorović (Može i drugačije), Vladimirom Božićem (Ne dam) i Đorđetom Dragošanom (POKS) umesto na svečanoj sednici Skupštine opštine povodom 12. septembra, Dana opštine Majdanpek, bila u ponedeljak na Starici.

-Ovde je naša svečana sednica, jer je sramotno prisustvovati slavlju dok se Starica minira – kaže Irena Barbulović, prenoseći zajednički stav opozicionih odbornika koji su ovogodišnji Dan opštine proveli na Starici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari