Ministarstvo za lјudska i manjinska prava pokrenulo kampanju za imunizaciju nacionalnih manjina 1foto FoNet Božana Pavlica

Ministarstvo za lјudska i manjinska prava i društveni dijalog pokrenulo je kampanju za imunizaciju protiv kovida-19, sa fokusom na građane koji su pripadnici nacionalnih majina, saopšteno je danas.

Ministarstvo navodi da je cilj kampanje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ da se poruka o važnosti imunizacije proširi i stigne do svih građana Srbije na njihovom maternjem jeziku.

„U okviru kampanje je, za potrebe 23 zajednice na 19 jezika, primljeno više od 44.700 flajera, 1.200 postera koji su distibuirani Nacionalnim savetima nacionalnih manjina u njihovim sedištima, kao i 21 džingl za radijsko emitovanje i 21 animirani film“, navodi se u saopštenju.

Kampanju „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ ministarstvo je pokrenulo u saradnji sa Nacionalnim savetima nacionalnih manjina i uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari