Ministarstvo sa direktorima domova zdravlja o vakcinaciji zaposlenih 1Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Predstavnici Ministarstva zdravlja razgovaraće danas sa direktorima svih 158 domova zdravlja u Srbiji, kako bi analizirali njihov rad, a biće napravljen i plan za naredni period.

Govoriće se i o vakcinaciji zaposlenih u domovima zdravlja protiv Kovid-19, koja je nedavno započela, javila je Radio televizija Srbije (RTS).

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski najavio je da će u narednom periodu biti vakcinisani svi zdravstveni radnici koji iskažu interesovanje.

„Neki domovi zdravlja su već obavili vakcinaciju. Prema određenom rasporedu, u kontinuitetu se nastavlja dalje”, rekao je Stefovski i istakao da do sada nema prijavljenih neželjenih dejstava.

On je naveo da je protekla noć bila relativno mirna i da je bilo 30 pregleda.

„Tokom jučerašnjeg dana je bilo 3.600 pregleda, 1.600 je bilo prvih pregleda. U odnosu na pre dve nedelje taj broj se smanjio, ali je poslednjih dana kontinuiran, što znači da se građani pridržavaju mera, ali ne i da treba da se opustimo”, naglasio je Stefovski.

Podsetio je da su domovi zdravlja u prethodnom periodu nesmetano radili i za nekovid pacijente, a tako će biti i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari