Premijerka i ministri uputili čestitke povodom Božića 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Čestitku povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika, vernicima su uputili ministri iz Vlade Srbije.

Brnabić čestitala Božić

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je danas čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

„Iza nas je godina u kojoj smo se ponovo uverili da su ljubav, poštovanje, razumevanje i solidarnost najveće vrline koje nas pokreću i daju nam snagu da prebrodimo sve izazove“, navela je Brnabić u čestitki.

Brnabić je poželela da Božić simboliše početak godine koja će svima doneti mir, stabilnost i prosperitet.

„Neka nam vera i ljubav budu putokazi i u najtežim vremenima“, dodala je premijerka.

Vulin uputio čestitku patrijarhu Porfiriju i svim vernicima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je danas božićnu čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru, navodi se u saopštenju MUP-a.

„Vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima od srca čestitam praznik rođenja Gospoda Isusa Hrista. Iskreno želim da praznik Hristovog rođenja među sve Srbe unese mir, spokoj, duhovnu snagu i slogu i u naše domove ljubav i radost. Neka nas svetlost najvećeg praznika sve obasja i učini dobrim i plemenitim u svim predstojećim životnim podvizima. Vama i svim vernicima želim obilje duhovne radosti i srećnu i blagoslovenu Novu 2022. godinu. Mir Božiji – Hristos se rodi!“, poručio je Vulin.

Gojković čestitala Božić po julijanskom kalendaru

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je građanima Srbije Božić po julijanskom kalendaru, navedeno je u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

„Svim građanima Srbije od srca čestitam praznik Hristovog rođenja sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i blagostanju. Neka duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj da osnažimo vrline  praštanja, tolerancije i međusobnog razumevanja, a poruke Božića da budu temelj svakog ličnog i sveukupnog društvenog uspeha i napretka. Neka Božić svaki dom ispuni toplinom, radošću i slogom. Mir Božiji, Hristos se rodi“, istakla je Gojković.

Ministar Mali čestitao Badnji dan i Božić vernicima koji slave po julijanskom kalendaru

Ministar finansija Siniša Mali danas je čestitao Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru, uz želju da im praznik donese zdravlje, sreću, kao i duhovno i materijalno blagostanje, saopštilo je Ministarstvo finansija.

„U ime Ministarstva finansija i u svoje lično ime, čestitam vam praznik Hristovog rođenja, dan koji nas podseća na vrednosti koje vode ka boljem i srećnijem društvu, a pre svega na poštovanje, solidarnost i međusobno uvažavanje. Neka vas Božić blagoslovi sa zdravljem i srećom. Ta životna radost će vam dati snagu da se hrabro suočavate sa svim izazovima i da u njima pobeđujete. Samo u slozi i posvećeno možemo stvoriti bolje sutra i prosperitetniju Srbiju. Mir Božiji, Hristos se rodi“, naveo je Mali.

Selaković čestitao Božić

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Božić njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, uz želju da praznični dani ispune naša srca i domove mirom, radošću i toplinom, saopštilo je danas to ministarstvo.

Selaković je u čestitki naveo da je obeležavanje Badnjeg dana i Božića prilika da se setimo hrišćanskih vrednosti praštanja, tolerancije i razumevanja, ali i da naglasimo važnost zajedničkog delovanja države i Srpske pravoslavne crkve na korist roda srpskog.

„Neka simbolika božićnih praznika, kada se slavi radost rađanja Hrista, u današnjim izazovnim vremenima nadahne u svakome mudrost i snagu da pronađe put spasenja u svim iskušenjima pred kojima se nađe! Uveren sam da će na ovom putu Vaše mudre reči osnažiti nacionalni duh jedinstva, solidarnosti i dobročinstva, kao i da će Vaša dela nastaviti da pružaju duhovni i moralni oslonac našem rodu u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta“, poručio je Selaković.

Ministarka Obradović uputila čestitku

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović uputila je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, svim pravoslavnim crkvama i svim vernicima u Republici Srbiji, koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

„Ispratili smo godinu koja je bila jednako izazovna kao i prethodna i u kojoj smo naučili koliko su zajednišvo, solidarnost, vera i jedinstvo značajni za naš narod. Neka nas najradosniji hrišćanski praznik podseti na važnost uzajamnog poštovanja, ljubavi i međusobne sloge, kako bismo dostojanstveno, s puno optimizma krenuli ka novim ciljevima. Svim građanima Srbije koji sutra slave Božić želim da u krugu svojih najbližih, u dobrom zdralju, miru i blagostanju proslave praznik. Hristos se rodi! Srećan Božić“, poručila je Obradović.

Čestitku uputio i Branko Ružić

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić  uputio je čestitku svim građanima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, saopštilo je to ministarstvo.

„Ovaj poseban dan u godini i praznik treba da nas podseti koliko je važno voleti, razumeti, poštovati i praštati.  Verujem da ćemo vođeni tim plemenitim osećanjima i emocijama lakše savladati sve svakodnevne izazove i teškoće. Čestitam vam Božić uz želju da ga provedete u dobrom zdravlju, okruženi onima koji vas vole i koje volite. Mir Božiji, Hristos se rodi“, naveo je Ružić.

Krkobabić čestitao Božić

Predsednik PUPS-a i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić povodom nastupajućeg Božića, uputio je pravoslavnim vernicima, sveštenstvu i Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju čestitku sa najiskrenijim porukama.

„Neka Božić, praznik rađanja, nade, ljubavi i pomirenja u sve domove donese sreću, slogu i blagostanje, posebno našim vrednim domaćinima i u najudaljenijim selima Srbije. Čuvajte svoje i zdravlje drugih, pre svega čuvajte s ljubavlju i radošću svoju porodicu, jer ćete tako pokazati da poštujete i volite i porodice svojih bližnjih – komšija, rođaka i prijatelja“, rekao je Krkobabić, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o selu.

Božićna čestitka Nebojše Stefanovića

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je povodom Božića čestitku pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji slave dan rođenja Isusa Hrista po Julijanskom kalendaru upućujem srdačne čestitke. U periodu za nama istrajno smo jačali odbrambene kapacitete naše otadžbine, očuvali mir i njenu stabilnost. Sa željom da nam najradosniji hrišćanski praznik da još veću snagu da se borimo za što snažniju Srbiju, čestitam vam Božić. Želim vam da praznične dane provedete u zdravlju i radosti sa svojim najmilijima i da u vaše porodične domove donesu sreću i blagostanje“, naveo je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari