Miodrag Perunović: Bokser pesničkog srca

Lik dana

Ostavite komentar


  1. Dobar je Perunović bokser, sećam ga se. Kakve će, pak rezultate da napravi pre svega kao pedagog, zatim kao trener i selektor, ne znam.
    Nekada se pričalo da je boks zdrav način da se dečaci vrelih pesnica sklone sa ulice ili, što da ne, oni sami iz svojih domova odu do kluba. Pa kolko traje, traje kao u svim ostalim sportovima. Delom se uspevalo, jer je bilo više i dostupnije infrastrukture, opreme, putovanja, discipline i morala, mada se i tada kuburilo sa novcem. Osim toga, boks u Srbiji i Jugoslaviji ima tradiciju.
    Jedno je sigurno, publike ima. Verujem da bi boks – kada bi se razvila liga i postigli uspesi na internacionalnim planu – brzo našao zajednički jezik sa medijima i sponzorima i to je magičan krug u kome se stvara, obrće i zarađuje novac u svim sportovima, pa i boksu.
    Ima li danas dečaka poput Perunovića, Kačara, da ne nabrajam, jer bih mogao do sutra ? Naravno, ima ih više, no ikad. Međutim, ako (se) tuku zarad novca i drugih povoljnosti koje dobijaju od političkih stranaka, jošte cevima i palicama, ne vidim u njima viteštvo, boksere, niti buduće sportiste, a boks je pre svega sport. Mogli bi bokseri da budu dobro, dobro plaćeni. Iz detinjstva i mladosti znam kako je nekada bilo. A te koji su tukli druge, građani su osuđivali i prezirali istog dana u dvorištu, na ulici, kvartu, uveče u gradu. I danas ih preziru, ali se i plaše, a zbog povezanosti sa politikom, ni milicija im ne sme ništa. Naravno, njima je tako lepo, ali ništa nije večno.

  2. Sećam se ovog boksera. Osim što je bio odličan bokser, uvek je delova kao vrlo pristojan čovek. Nemam veze sa boksom, osim što volim da ga gledam, ali mi je drago da je ovakav čovek postao selektor naše reprezentacije. Srećno, Perunoviću !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.