Miodrag Perunović: Bokser pesničkog srca 1Foto facebook

Nekadašnji bokserski prvak Evrope i vicešampion sveta Miodrag Perunović postao je novi selektor bokserske reprezentacije Srbije.

Crnogorski stručnjak nasledio je na toj funkciji Tomislava Antelja, koji je nedavno iz privatnih razloga podneo ostavku. Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin izjavio je da nije imao dilemu oko angažovanja Perunovića i da od njega očekuje da sa srpskim bokserima „donese medalje sa najvećih takmičenja“, pošto ponovo imamo reprezentaciju koja će „žariti i paliti svetskom boks scenom“.

Novi selektor imaće prvo okupljanje reprezentativaca već ovog meseca u okviru priprema za predstojeće evropske šampionate. Za razliku od predsednika BSS, nije obećao medalje na poslužavniku već samo „veliki rad i disciplinu“. Za sebe kaže da je upravo zahvaljujući tome uspeo da 1978. postane vicešampion sveta, a godinu dana kasnije prvak Evrope. Pored toga bio je i viceprvak Evrope (1981), prvak Balkana (1980), a od 1989. do 1992. nanizao je i titule prvaka Mediterana, kao i interkontinentalnog šampiona u IBF verziji. Ništa manje uspeha nije imao ni kao trener pošto je kao selektor Jugoslavije uspeo da na Svetskom prvenstvu u Berlinu (Nemačka) 1995. donese bronzanu medalju, zatim dve bronze na EP u Tampereu (Finska), kao i tri medalje na Mediteranskim igrama 2001. godine (jedno zlato i dve bronze).

Rođen je 10. decembra 1957. godine na Cetinju. Boksom se bavio od 1972. do 1994. Tvrdi da je u profesionalni boks ušao prerano kao previše mlad sportista, iako je još kao amater imao borbe za profesionalcima koji su bili prvaci sveta. Tri puta je proglašavan za najboljeg sportistu Crne Gore (1976, 1978, 1981), dok je najbolji sportista Jugoslavije bio 1979. godine. Tvrdi da je sa svakim rivalom mogao da ode na piće posle meča i da nikada ni sa kim nije bio neprijatelj van ringa. Za sebe kaže da je „bokser u duši“, ali da u njemu „kuca pesničko srce“. Autor je nekoliko zbirki pesama i autobiografske knjige „Štit i mač“ 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari