Miodrag Stojković podneo ostavku na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu 1Miodrag Stojković Foto: Tviter

Profesor Miodrag Stojković podneo je ostavku na mesto redovnog profesora Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, nezadovoljan zbog odluke da se promeni finansiranje opreme i rada Centra za istraživanje matičnih ćelija i Banke matičnih ćelija.

Profesor Stoković za Danas kaže da je za razlog promene i odstupanja od Projekta odobrenog od strane Vlade Srbije pitao dekana i rektora 17. oktobra, ali da do danas nije dobio odgovor, što je samo kap koja je prelila čašu, zbog čega je odlučio da da otkaz.

„Razlog ostavke je vaša odluka o promeni finansiranja opreme i rada Centra za istraživanje matičnih ćelija i Banke matičnih ćelija. Tom odlukom se značajno odstupa od realizacije projekta, čime direkto utičete na funkcionalnost i ostvarivanje ciljeva. Sigurno vas ne treba podsećati da je zahvaljući meni Kragujevac dobio projekat i Centar ali vaša odluka o odstupanju od projekta je i odstupanje od principa dobre uprave – isključili ste konzistentost, komunikaciju, nepristrasnost i odsusutva zloupotrebe položaja“, napisao je Stojković u pismu rukovodstvu Fakulteta medicinskih naka i Univerziteta u Kragujevcu i naveo da je u skladu sa obaveznim otkaznim rokom njegov poslednji radni dan 31. decembar.

On je to ranije objavio na svom Tviter profilu.

„Ma koliko jedno oko bilo tužno, drugo ne prestaje da se osmehuje“, naveo je on.

Odavno se to kuva u meni, ali sada je sazrelo kada sam video da su sredstva za opremanje Centra i Banke smanjena za oko 1,7 miliona evra, navodi za Danas profesor Miodrag Stojković razloge svog otkaza na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari