Miomir Korać: Superarheolog

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Sta ocekivati, cemu se nadati od vlasti koja udeljuje oko pola procenta budzeta R. Srbije za potrebe kulture!
    Sta misliti o vlasti koja se ugovorom sa Etihadom odrekla upravljanja Er Srbijom (a placa sva dugovanja); takodje se odrekla, i upravljanje aerodroma u Nisu predala Francuzima – a onda nas sokira vescu da ce da gradi i upravlja aerodromom u Trebinju (BiH)!!!
    Sumnjam da se ministru Vukosavljavicu pruzila ozbiljna prilika da na sednici ovakve vlade bilo sta kaze, a posebno da se izbori za potrebe i u odbranu kulture u Srbiji.
    Arheolozima hvala na ljubavi prema nasoj zemlji. I poslu u koji se razumeju i vole ga.

  2. ‘Ajde malo se raspitajte o gospodinu Koraču. Recimo, zašto je stvarno udaljen sa mesta pomoćnika ministra u Ministarstvu kulture, gde su novci koje je pokupio od lokarnih zajednica po istočnoj Srbiji za radove na Viminacijumu, raspitajte se o poslovima Koračeve firme, ima još … Viminacijum jeste značajno nalazište, ali pitajte arheologe detaljnije o njemu.

  3. Miomir Korač je, to je opšte poznato u struci, samo dobar menadžer i promoter svojih akcija. Sa arheologijom kao naukom nema nikakvih dodora

    1. To je (nažalost) apsolutno tačno. I podoban je svakoj vlasti. A sa SNSom na vlasti postao je i „počasni građanin Požarevca“. Za vladavine SNSa zgrnuo je dovoljno da „osigura“ narednih 5 generacija (višestruki izvori prihoda…). Sve nove modele džipova koje voze on i njegova familija plaća Viminacium. Dakle, poreski obveznici. I otkud on uopste u Danasu?! Njegovi mediji su RTS i Žikina šarenica. Čudno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.