Mira Marković sahranjena danas u Požarevcu

Ostavite komentar


    1. Ovo “profesorka” neću da komentarišem posto nisam upoznat sa njenim akademskim radom, ne znam ni jednog njenog studenta, nisam citao njena dela, osim onih gluposti u Dugi, ali ovo “humanitarna” i “levicar” treba i komentarisati i smejati im se. Šta je to humanitarno uradila i koje su to velike levicarske ideje po kojima će biti upamcena?

  1. Od najavljenog,pa odloženog štrajka glađu,ministra vojnog nigde nema?Kao istaknuti članovi JULa,zajedno sa Željkom Mitrovićem,red je bio da isprate bivšu predsednicu?To potvrđuje istinu da su sluge svih gospodara.Ali me zabrinjava odsustvo Vulina(i sa mitinga i oko mitinga)?

  2. Kako ljude iz crkve nije sramota.
    Kako mogu da drže opelo nekome ko se sahranjuje bez krsta, sa običnim nišanom i velikom petokrakom na njemu.
    Kako se ne stide svoje licemernosti. Lepo je Hristos govorio:
    – Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote. Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja.
    I danas su oni isti i možda i gori nego onjegovo vreme.
    Oprosti nam Gospode!

  3. Jel moguće da ovako kratko pamćenje imamo. Svi kolektivno pa samo kad se setim onih raznih izjava te nošenje gajbica te kakav je to mlad covek do 25 GOD koji nije milion maraka zaradio

    1. …a bogme i testera motorna,nije bila strana maminom levicaru Marku,ali kukavicki mediji i zapisnici MUP-a,to skrise,da se ne kalja istorija…

  4. I zvezda na grobu i opelo drzi pop i seselj i bojic i bulatovic i suvakovic,,,ma moze sve kad je urna napunjena do pola a ne prodje ni 40 dana.

  5. „Kremacija, kojoj su prisustvovali sin Marko Milošević, njegova ćerka Marija, najbliži prijatelji, kao i osoblje ambasade Srbije održana je u četvrtak u Moskvi.“
    Ko je naredio da članovi Ambasade Srbije prisustvuju kremaciji lica za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica? Pa koga ova vlast pravi budalama? SRAM VAS BILO!

    1. Bez obzira na sve, a s obzirom na tužnu tragičnu Slobodana Miloševića, mogli ste i morali da ih sahranite bar u kući cveća. Bili su titoisti, i kad već za njih nije bilo mesta u aleji velikana, trebalo ih je tamo sahraniti. I to ne samo zbog toga što svaki građanim ima pravo na kvadrata otadžbine, što za vas očigledno ne važi, nego i zbog toga što u sluačju da su sahranjeni pored Tita i Jovanke niko ne bi znao zbog koga se tamo hodočasti. Budite Srbi ako baš morate, ali budite ponekad i ljudi , jer kad bude kasno – biće kasno.

  6. Sto bi rekla moja pokojna baba,
    golemo sr.nje.
    A Ja to vidim kao veliko sr.nje

  7. Srbi su se stvarno zapustili kao NAROD. Prvo su tolerisali da nad njima vlada cak 35 godina covek koji se zvanicno predstavljao kao Hrvat. Joza iz hrvatskog Zagorja. A, onda su tolerisali da nad njima vlada cak 32 godine ZENA, koja je odrasla na dvoru sa istim onim Hrvatom sto nam je uveo komunizam, socijalizam, samoupravljanje, a inace je iz dela Srbije koji se kolokvijalno zove Vlaski kraj. I na kraju zahvaljujuci NJOJ raspad drzave.
    Prema nekim dokumentima TITO je bio nemacki drzavljani, vojnik i obavestajac, koji se infiltrirao u sovjetsku Rusiju. Odatle je ponovo 1928. godine vracen u Nemacku i Francusku, gde se infiltrirao u organizaciono slabasnu komunisticku partiju Jugoslavije.A, od 1945. godine zahvaljujuci Englezima postao je crveni car. Na njegovom grobu u Kuci cveca, uocljivi su simboli masonerije. Dok se „pod lipom u Pozarevcu“, ni pod mikroskopom ne uocava sta je sve bila ZENA koja je vladala poslednjih 32 godine nad Srbima. Dal je stvarno bila KOMUNISTKINJA kao sto se javno deklarisala, ili je po svom delu, stecenoj imovini i sredstvima koje je primenjivala kao predsednica JUL-a i PRVA DAMA SRBIJE , jedan veliki ANTIKOMUNISTA, za zivota bliska POLICIJI. A, ideoloski veliki demagog. Javno je govorila o ravnopravnosti ljudi, slobodi, pravdi, a u praksi je sprovodila surovu diferencijaciju na one odane i podane, koji misle u potpunosti kao ona i one koji su atomatski protiv nje, a samim tim i bezvredni, nepotrebni za zivot, jer misle i govore drugacije. Pozamasan kapital,doduse dobro skriven, koji je NJENA PORODICA stekla u ove 32 godine, kao i konzumiranje luksuza u izobilju svedoci da je njen zivot bio sve samo ne zivot jednog KOMUNISTE.
    O pokojnicima naravno treba govoriti sve najlepse. Ali, dobra dela, ako ih uopste ima, govore sama za sebe i i vekovima posle necije smrti. Zlocini ipak ne zastarevaju i tu ne pomaze ni pijetet prema preminulom.
    Ipak je KUSTURICA bio u pravu kada je rekao da je SMRT NE PROVJERENA CINJENICA.

    1. @Dejan Stanojlovic – Impozantan niz zaključaka izvedenih iz pogešnih teza. Tako na primer komentator govori o 32 godine vladavine porodice Miloševića, mada ne bi moglo da se skrpi ni desetak. Ali nije važno koliko je ko vladao, nego kako je vladao. Kao što nije važno ni ko je bio komunista a ko Vlah, Nemac ili Hrvat. Jugoslaviju nije stvorio ni Tito, ni Sloba ni Mira. Nisu je oni čak ni upropastili. Ne cene se političari tako. Za propast Jugoslavije krivi su podanički mentaliteti Hrvata i Slovenaca. Znajući da moraju nekog da služe, kad im se pružila prilika opredelili za svoje tradicionalne gospodare, na sreću i radost i jednih i drugih. Tak tada su se stvarno izmirili. Taj proces, koji je počeo još pre drugog svetskog, Tito je samo nastavio. I to ne nužno radi razbijanja, nego možda čak i radi očuvanja, jačanja i širenja Jugoslavije. Pa je tako stvarao BiH da bi sačuvao njeno jezgro, Makedoniju da bi privukao Grke i Bugare, Kosova do bi privukao Albance a Sloveniju, Hrvatsku i Crnu goru da bi izvukao tlo ispod nogu njihovim šovinistima. Pošlo je po zlu uprkos velikim benefitima kao što je bilo samoupravljanje i nesvrstavanje. Pošlo je po zlu i 1941. kad nije bilo ni socijalaizma, ni samoupravljanja ni nesvrstavanja. I reći ću samo još to da ni Miloševići nisu samo pljačkali i krali. Zaslužni su, štavieše, što nisu ušli u rat za Jugoslaviju. Podržavali su kosovske, bosanske i hrvatske Srbe u pravednoj borbi protiv šovinista i dočekali pobedu nad Alijom i Tuđmanom, pa čak i nad Amerikom. Jer pobeda i je i to što Tuđman, kojem su ciljevi bili BiH i Banat, nije zakoračio ni u BiH ni u Srbiju. A pobeda je i to što NATO nije ušao u Srbiju, ni kao NATO ni kao Amerika, Nemačka ili Engleska. Sad kad se našto steklo i sačuvalo najlakše ga je krčmiti, sve pozivajući se na demokratiju kao vrednost nad vrednostima a previđajući da je na delu gola sila i da predaja delova Srbije nije isto što i predaja delova Jugoslavije. Tako smo i zapali u paradoksalnu situaciju da mi molimo za promenu sopstvenih granica u korist svojih neprijatelja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.