Miroslav Lazanski: Borac protiv metafora

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Jel’ istina da je ranjen u Pojasu Gaze? Dobro, ne bas ranjen, vec malko povrijedjen?

      1. Kako da ne – bio los viski, pa mu pripala muka. Osecao sekao ranjen i pogodjen granatom. I to vise puta. I ne samo u pojasu Gaze….

  2. Imao je on i sramno izveštavanje iz Libije gde nije video da će Gadafi ,posle samo sedam dana, biti zbačen.

  3. Ambasador jedne drzave je duzan predstavljati svoju drzavu i narod a kod njega je obrnuto. On predstavlja RF a za svoj narod nije ucinio nista. I dalje svi nasi gradjani rade na crno i nelegalno. Nase vozacke dozvole i dalje se ne priznaju. Covek navikao da se bavi propagandom.

  4. ostavite već jednom na miru ovog foliranta da uživa u plodovima svog rada. avav redovno prima zbog banalnih stvari ruskog ambasadora a on predaje akreditive u kolektivnom prijemu kod putina. rusi za njega haju kao za prelanjdki sneg. inače ovaj čuveni vojni komentator je bio pod embargom ulaska u JI-SDPR nekoliko godina i to zbog svog neprofesionalnog ili bolje rečeno grebatorskog odnosa posebno u plaćenim posetama raznim medjunarodnim sajmovima koje je finansirao ovo javno preduzeće. mogao bih još mnogo toga ali dosta je . nažalost foliranta u ovoj zemlji vrlo dobro prolaze

    1. Samo da te podsetim na podatak iz medija od pre neku godinu da mu je sin zaposlen u Jugoimportu, pa ti vidi.

    2. Neobavesteni, nemate pojma kako se predaju akreditivi u Kremlju. Akreditive sam predao u grupi novih ambasadora medju kojima su bili ambasadori SAD, Kine, Nemacke, Velike Britanije, Francuske, Svedske, Irske…Pre nego se iz Vas izlije kibla zlobe, pakosti i ljubomore malo se informisite “ gradjanine“.

      1. moguće da putin prima akreditive coporativno ja to ne znam. ali koliko se sećam spomenutom ambasadori nisu bili prisutni tokom vaše predaje akreditiva. to i nije važno već činjenica da se avav prema ruskom ambasadoru odnosi ponizno prima ga da da mu ovaj preda čestitku putina. koliko je to uobičajeno vi procenite. bruka nevidjena . uostalom vas rečnik bez obzira da li ste ili niste osoba za koju se izdajete ne priliči posebno ono o kiblama.

      2. to je jedan jedini put kad si u zivotu video Putina. I tako be biti do kraja tog mandata bruke i ponizenja. A ovde ruski ambasador nogom otvara vrata predsednistva. Inace si starosni penzioner, nisi diplomata i ilegalno postavljen za „ambasadora“. Primas i penziju i oooogromnu deviznu platu

      3. Odmah po dolasku iz Zagreba u Beograd, u predvečerje strašnog rata, da bi „objasnio“ kakve su šanse da se dve republike odcepe od Jugoslavije, izneli steda tenkove kojima raspolažu nije veći od 20-30 te da ne mogu vojno uspeti. To je bila glupost kojom je trebalo zasuti medijski prostor u Srbiji jer ste Vi navodni stručnjak. Trideset godina kasnije vidimo gde su te bivše republike, gde ste Vi i gde smo mi. Odmah sam shvatila da mešetarite i nikad me niste rzuverili u to. Neke stvari ne prolaze pa makar da ste promovisani u Ekselenciju.

  5. Samozaljubljen, preptentan, arogantan, zalutao u diplomatiju.. Patriota, ali sovjetski. I tako..

    1. Treba suociti Njegovu ekselenciju i Viteza potpukovnika dr Kona na tv-duelu, cisto radi sukoba dve mega-sujete.

  6. Očekujem da ambasador primi javno rusku vakcinu nakon svojega redovitog Bogojavljenskoga kupanja i tako ušutka nas zlobne komentatore i besposličare.

  7. Kad drzava ne vodi racuna o podmlatku onda postavlja penzionere sa 70 godina u Lisabon (Antic), Moskvu (Lazanski) itd. Imamo li mi uopste mlade ljude skolovane za diplomatiju? Zapustena oblast kao i u medicini specijalisti a stari se penzionisu. Bezt ikakve strategije idemo u buducnost!

    1. Mladi ljudi izlaze iz skola sve nepismenoji ,cast genojalcima,jer roditelji sredjuju ocene od prvog osnovne.

  8. niko nije zatrazio psihijatrijski pregled i opsednutost zenama u uniformi, ne moraju biti obavezno stjuardese…no kakva vlast takve i Exelencije….

  9. Oportunista, folirant i siromašni plejboj s govornom manom. Ali bože moj, takvi su danas predstavnici od mesne zajednice do ambasada. Poznavalac svega, stručnjak ni za šta.

  10. Toliko zlobe u komentarima,kao da ih je pisao jedan zlobnik,menjajuci samo ime.Miroslav Lazanski je uvek bio veoma citan novinar, njegovi tekstovi u Politici propraceni mnostvom komentara.Ove budalastine sto se pisu o predaji akreditiva, RF itd., totalno neznanje i ulicarski pristup.

  11. Lazanski je tipičan primer “bojnika” UDB-e ili KOS-a koji zahvaljujući nesposobnosti današnjih političara preživljava i imponuje se kao “mudra glava” sa rešenjem za svaki problem…. U Makedoniji ima ih mnogo i u makedonskim političkim partijama a pogotovo u albanskoj partiji DUI (Demokratska Unija za Integraciju). Njih nazivaju “instalacijama” i imaju parazitski stil života, primer za to je stvaranje i uništavanje partije Vasila Tupurkovskog. Predstavnici “instalacije” su u ovom trenutku najveći neprijatelji prosperiteta i jačanja država koje su proizašle raspadom SFRJ.

  12. Ево, сад ће бити и струје и воде. Ми гласали за мајчицу Русију са Северном Корејом. Верујем да је и амбасадор совјетовао Њега: „Гос н председниче, да будемо на страни Путина око Крима. Хоће да ми искључе струју пошто сте рекли да је Захарова неваспитана а и они који су је поставили. Каква Европа, Америка. Обећао ми је Велики Владимир још лепшу оловку за Вас. Налив перо којим лично потписује слање у Сибир. Трамп је фолирант. Оно што Вам је дао није вредно помена. Фломастер. Сад, за кључеве Кремља, нисам сигуран,“

  13. Lazanski je baš bio dobar novinar, sa stavom sa kojim se niko nije morao saglasiti. E onda je ušao u politiku, a to je kao kada spavaš sa malim detetom:bićeš upišan kad tad. Njegov izbor.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.